Discovery Channel anunță o nouă emisiune despre testarea limitelor și viața în sălbăticie – Roata supraviețuirii – un program ce implică şase participanţi, care trebuie să reziste în şase zone diferite, foarte periculoase, din America de Sud. “Roata” e de fapt un calendar lunar figurativ, un mecanism de înregistrare a fazelor Lunii, sub forma unui ceas care afișează în loc de oră locații geografice extreme. De fiecare dată când se întoarce roata, fiecare supraviețuitor e lăsat într-o nouă locaţie izolată, expus celor mai ucigătoare condiţii din lume – tundra îngheţată, munţii aspri sau jungla înşelătoare. Intervalul de timp petrecut în fiecare locaţie este dezvăluit doar telespectatorilor, lăsându-i pe supravieţuitori să se frământe obsesiv, întrebându-se când se va întoarce iarăşi roata. Fiecare nouă rotaţie îi aruncă, fără niciun avertisment, într-un alt loc necruţător, iar roata hotărăşte soarta fiecăruia.

Înarmați cu câteva unelte pentru supravieţuire şi cu dispozitive SOS pe care le pot folosi oricând ca să renunţe la provocare şi să ceară ajutor, supraviețuitorii trebuie să lupte să rămână în viaţă, găsindu-şi hrană, apă şi adăpost. Când roata se învârte, fiecare este trimis într-o nouă locaţie, unde va fi nevoit să folosească un set de abilităţi complet diferite ca să poată supravieţui.

Cei șase participanți nu sunt profesioniști cu abilități extraordinare de supraviețuire. Sunt oameni din medii diverse, cu povești de viață surprinzătoare, motivați să demonstreze că au curajul unei schimbări radicale. Faceți cunoștință cu echipa și cu poveștile lor:

– Josh, atletul care și-a încheiat brusc cariera sportivă din cauza unei accidentări severe și care acum vrea să își demonstreze că a rămas același competitor ambițios;

– Luke, instalatorul din Minnesota care a învins cancerul tiroidian;

– Lindsay, model în California, pasionată de sporturi extreme, care vrea să demonstreze că o femeie poate fi în sălbăticie la fel de dură ca un bărbat;

– Adam, antrenor și maratonist, care luptă pentru prietenul său din copilărie, diagnosticat cu cancer cerebral.

– Shon, fost soldat în Marina SUA, marcat de frecventele atacuri ale colegilor săi și care vrea să demonstreze că vorbele defăimătoare sunt nefondate.

Kat, asistentă medicală ambițioasă, care vrea să le transmită copiilor ei un mesaj puternic – o carieră și o familie nu sunt piedici de a realiza lucruri mărețe în viață.

Behind the scenes Adam and Luke pose after defeating The Wheel.

Episodul 1: Abandonaţi

Şase oameni obişnuiţi. Şase zone extreme. Şaizeci de zile în care fiecare dintre ei e pe cont propriu şi trebuie să se mute într-un alt loc atunci când se aşteaptă mai puţin. Având la dispoziţie provizii minime, un luptător de wrestling, un instalator, un model de fitness, un fost puşcaş marin, o asistentă medicală şi un ultramaratonist se confruntă cu o provocare fără egal.

Episodul 2: Se întoarce roata

Participanţii sunt scoşi din prima locaţie unde au ajuns şi obligaţi să o ia de la zero într-o altă regiune extremă. Luke se luptă cu caimanii pentru supremaţia asupra mlaştinilor, Lindsay caută apă, într-o arşiţă de 40,5 grade Celsius, iar unul dintre participanţi renunţă.