RECORD LA BAUMA 2016

Evenimentul din acest an a atras aproximativ 580.000 de vizitatori din 200 de țări la Munchen între 11 aprilie și 17 aprilie, reprezentând o creștere de peste nouă la sută. După Germania, primele zece țări de origine ale vizitatorilor au fost Austria, Elveția, Italia, Franța, Olanda, Marea Britanie, Suedia, Federația Rusă, Polonia și Republica Cehă.

Un total de 3.423 de expozanți – 1.263 din Germania și 2.160 din străinătate, din 58 de țări au prezentat produsele, evoluțiile și inovațiile pe un spațiu de expunere record de 605.000 de metri pătrați. Expozanții din afara Germaniei au reprezentat circa 63 la sută din total – mai mare decât oricând înainte.

Klaus Dittrich, Presedinte & CEO al Messe München, este încântat: “Răspunsul din partea participanților din acest an a fost uimitor. Oaspeții de la Bauma vin mereu în căutarea de noi investiţii, dar în acest an numărul de comenzi al expozanților a crescut mult mai repede decât se așteptau mulți. Expozanții vorbesc despre un nivel record al cererii la Bauma 2016 şi acesta este un semn extrem de pozitiv în climatul actual nesigur”. Johann Sailer, Președinte al Asociației VDMA pentru utilaje de construcții şi materiale de construcții, este de acord: “Bauma este platforma ideală pentru a prezenta noi dezvoltări inovatoare, deoarece are un mare impact în industria din întreaga lume. Din nou în 2016 cel mai mare spectacol din lume de construcție mașini va livra un impuls pentru creștere în continuare în sectorul nostru.”

Platforma numărul 1 pentru semnarea de comenzi

La fel ca și doborârea recordului în ceea ce privește numărul de expozanți, vizitatori și spațiu de expunere, Bauma este, de asemenea, un loc excelent pentru preluarea comenzilor. Stefan Heissler, un membru al Consiliului Directorial al Liebherr-International AG, confirmă: “Bauma 2016 a fost un succes imens pentru Liebherr. Am primit multe comenzi de la o varietate largă de piețe. În unele segmente așteptările noastre au fost chiar depășite”. Pentru Michael Heidemann, vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Zeppelin, a remarcat că “Bauma 2016 a demonstrat încă o dată pentru toată lumea că într-adevăr stimulează inovarea și a confirmat reputația de a fi cel mai important târg”.

Volvo
Volvo

Jürgen şi Stefan Wirtgen, Managing Partners în grupul Wirtgen, pot doar fi de acord cu această evaluare: “Bauma reprezintă cel mai important târg în domeniu și a fost întotdeauna un fel de barometru pentru industrie și încă de la început a avut o semnificație foarte specială pentru compania noastră. Reprezentarea noastră la Bauma din acest an este cel mai mare succes de până acum în istoria companiei”. Secțiunea de exploatare minieră de la Bauma a primit, de asemenea, un răspuns foarte pozitiv în acest context, Erwin Schneller, Managing Director al SBM Minerale, rapoarteză: “Bauma este foarte internațional. Am avut vizitatori din Chile până în Canada, din China până în Rusia, din Africa până în Norvegia. Punctul culminant personal a fost că am semnat niște vânzări neașteptate la expoziție “.

Vizitatori ai comerțului de înaltă calitate din întreaga lume

Nu există nicio îndoială cu privire la acest lucru: ediția cu numărul 31 a Expoziției de Comerț Mondial pentru Construcții, Mașini, Materiale de Construcții, Utilaje, Vehicule de Construcții şi Echipamente de Construcții este cea mai bună din clasa sa. Alexander Schwörer, director al Peri, este de acord: “Pentru noi, Bauma 2016 a fost un succes imens. Suntem foarte mulțumiți de răspunsul și calitatea înaltă a vizitatorilor comerciali”. De asemenea, impresionat a fost și Frank W. RESCHKE, director de vânzări și membru al consiliului de administrație al Masa: “Suntem foarte mulțumiți de modul în care a mers evenimentul. Încă din prima zi am primit unui flux constant de oaspeți din întreaga lume la standul nostru . Calitatea publicului comercial este de primă mână, așa cum a fost acum trei ani, și am avut niște discuții excelente de afaceri”.

Luftaufnahme
Luftaufnahme

Platformă de top pentru prezentarea inovațiilor

O altă caracteristică a expoziției Bauma este că, pentru firmele expozante, este platforma numărul 1 pentru prezentarea inovațiilor în premieră publicului comercial la nivel mondial. John L. Garrison, CEO și președinte al Terex Corporation, a subliniat: “La fiecare trei ani, Bauma ne oferă oportunitatea unică de a ne întâlni cu clienții din întreaga lume.

Fiind cel mai mare târg din industria noastră, este o bună oportunitate de a prezenta noi produse și servicii”. Și Masatoshi Morishita, Director și CEO Komatsu Europe, rezumă frumos: “Ne folosim de atenția atrasă de Bauma pentru a prezenta inovațiile noastre. Acest eveniment este un punct de referință pentru industrie. Nu numai Komatsu încearcă să dezvolte anumite mașini gata la timp pentru Bauma. Acest spectacol împinge într-adevăr întreaga industrie înainte”.

Următoarea expoziție Bauma va avea loc între 8 şi 14 aprilie 2019, în Munchen.