REALITATE VIRTUALA

Iată ca a venit și vara caniculară, dar și mult așteptata perioadă a concediilor, o perioadă în care se schimbă practic decorul de zi cu zi, cu unul mai interesant.Un scaun de birou cu un șezlong, o sală de conferințe cu o terasă pe malul marii și activitățile de birou cu activități de relaxare. Similar cu o realitate virtuală în care intrăm pentru un scurt timp. Sau în realitate lucrurile stau exact invers? Suntem într-o realitate virtuală zilnic și mai ieșim câteva săptămâni pe an la realitatea adevărată? A doua variantăpare mai plauzibilă. Nu sunt puține momentele în care poate ne simțim ca într-un joc de strategie, cu o grafică perfectă, dar cu un gameplay bizar, în care quest-urile interesante sunt mersul până la mall și înapoi, statul în trafic și, de ce nu, dezvoltarea abilităților de a putea bloca factorii negativi din jur. Am observat că o mare parte din energia omului este consumată, fărăsens, pentru a putea bloca acești factori de pretutindeni, chiar daca este vorba de știrile de pe internet sau factorii de zi cu zi, cum ar fi o groapă mare în asfalt. Poate că înainte de eficiența energetică generală ar trebui luată în calcul și eficiența energeticăpersonală. Oamenii de știință spun de mult timp că și corpul – implicit și organele interne precum inima – are din construcție, un număr limitat de bătăi pe care poate să îl bată. Astfel, cu cât mai eficient, cu atât mai bine. Practic putem trage următoarea concluzie: daca vrei să îți prelungești viața, dormi. Inima bate mai puține bătăi pe minut în somn.
Realitatea virtuală se pare că va fi viitorul, echipamente pentru acest lucru sunt dezvoltate în fiecare zi. De la începutul omenirii omul și-a creat, cu greu, propria sa realitate, iar ceea ce vedem astăzi este produsul unei minți comune adaptate de-a lungul timpului. O proprie realitate virtuală se poate spune, comparativ cu realitatea adevărată, produsă și văzută prin prisma minții sale. Am citit recent că o realitate similarăva putea fi realizată cu ajutorul unor supercomputere într-un viitor nu chiar îndepărtat.De asemenea, realitatea pe care o vedem în momentul de față, cu ajutorul ecuațiilor matematice de tip teoria stringurilor, s-a dovedit recent că deține coduri similare cu cele folosite în browserele de internet. În realitatea virtuală, eroul principal poate avea diverse calități, precum zbor sau forță fantastică.
Ficțiune sau nu, nu putem afirma cu certitudine ca nu suntem acum într-o realitate virtuală sau poate chiar mai rău, în realitateaunei alte persoane, nu a noastră, care poate face parte dintr-o civilizație super avansată din viitor și, în funcție de diverse date, a recreat o parte din istorie pentru propriul amuzament.