Cum ar fi dacă ne-am imagina o lume în care totul a fost făcut în special pentru noi și adaptat dorințelor noastre? Poate chiar creată de noi cu ajutorul minții, cu imaginația. Ei bine, prin prisma noilor tehnologii acest lucru devine din ce în ce mai plauzibil și mai posibil. Realitatea virtuală, va deveni, în timp, o realitate propriu-zisă, atunci când tehnologia va avansa îndeajuns de mult pentru reda acest lucru. Cu toate că sună de vis, o mare probabilitate o reprezintă faptul că nu va fi disponibilă oricui și va fi, cu siguranță, pe grade de lux. Exact ca mersul cu o mașină veche comparativ cu una de ultimă generație. Ambele te duc de la punctul A la B, dar într-un mod considerabil diferit. În alte cuvinte, va semăna cu realitatea normală, doar că se va numi virtuală.
Cu siguranță vor fi păreri ce vor afirma că realitatea virtuală nu este adevărată și că este similară cu un vis sau este doar o interpretare a realității noastre percepută prin prisma unei tehnologii. Până la urmă și visele sunt adevărate, având în vedere că acestea se întâmplă în realitatea noastră curentă.
Ultima teorie în legătură cu realitatea în care trăim este următoarea: noi suntem doar programe generate de un software foarte complex, destinat poate amuzamentului unei civilizații super avansate din viitor. Teoria a derivat din ultimele descoperiri ale oamenilor de știință în legătură cu ecuațiile de tip string, adică realitatea pe care o vedem în momentul de față poate fi reprezentată cu ajutorul ecuațiilor matematice, dovedindu-se recent că acestea dețin coduri similare cu cele folosite în browser-ele de internet. Ciudat și în același timp foarte interesant. De aici reiese o întrebare logică: suntem sau nu într-un program și dacă da, ce este de făcut?
Totul se întâmplă cu un motiv, astfel, să privim realitatea așa cum este și să ne punem întrebarea: care este cea mai bună modalitate de a transforma un vis în realitate? Simplu, să ne trezim.
Cu bine,
Editor Șef
Ciprian Rotaru