PREMIILE IN DOMENIUL SUSTENABILITATII 2013

Asociaţia Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) prezintă o iniţiativă ce premiază proiectele sustenabile ale anului 2012 – „Romania Green Building Council Awards Gala”. Evenimentul organizat anual îşi doreşte să recunoască liderii din industria construcţiilor verzi ce au o orientare sustenabilă şi sprijină misiunea RoGBC de a promova clădirile de înaltă performanţă ce sunt atât sustenabile cât şi profitabile. Evenimentul va avea loc în data de 10 iunie la București.

Companiile active în sectorul construcţiilor verzi au ocazia de a sărbători într-un cadru specializat aplicarea principiilor sustenabile în cadrul organizaţiilor din care fac parte.

Competiţia este deschisă tuturor companiilor ce își desfășoară activitatea în România, având proiecte, iniţiative, portofolii de lucrări finalizate până la data de 31 decembrie 2012.

Criteriile generale pentru toate premiile sunt disponibile pe platforma dedicată practicanţilor în construcţiile verzi www.Constructio21.eu/RomaniaÎnscrierile sunt acceptate până la 5 iunie, ora 18:00. Numai aplicațiile înscrise pe platforma Construction21.eu/Romania vor fi acceptate. Fiecare înscriere a unui proiect pe platforma Construction21 va primi o invitaţie gratuită pentru participarea la Gala Premiilor din Domeniul Clădirilor Verzi, iar proiectele nominalizate vor beneficia de trei invitaţii gratuite.

Categoriile de anul acesta includ: „Proiectul Verde al Anului”, „Compania Sustenabilă a Anului”, „Produsul Inovativ al Anului”, „Furnizorul de Servicii Verzi al Anului”, „Inițiativa Educațională din domeniul Clădirilor Verzi a Anului” şi „Inițiativa Guvernamentală din domeniul Clădirilor Verzi a Anului”.

De asemenea, în data de 28 martie, Romania Green Building Council în parteneriat cu NAI România, a organizat lansarea raportului oficial pentru Cele mai Verzi Clădiri din România. Având peste 120 de participanți, evenimentul a fost un adevărat succes. Acesta a avut ca scop identificarea și sărbătorirea succesului clădirilor verzi în România, propunerea de instrumente pentru municipalitate ce ajută comunitatea și răsplătesc responsabilitatea față de mediu și explicația motivației economice a cadrului de afaceri pentru promovarea clădirilor verzi.

www.rogbc.org