POLITISTI DE ELITA – URMARESTE FORTELE SPECIALE DE POLITIE DIN BUCURESTI INTR-UN DOCUMENTAR UNIC

Discovery Channel a difuzat primul serial filmat în România – POLIŢIŞTI DE ELITĂ – o producţie despre activitatea a trei trupe speciale de poliţie din Bucureşti, Moscova şi Varşovia. Programul prezintă cele trei echipaje de poliţie în misiuni speciale de luptă împotriva criminalităţii şi va fi difuzat, începând cu luna octombrie, în 105 ţări din Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Afica. În România, primul episod a fost difuzat luni, 8 octombrie, începând cu ora 22.00.

 

Mircea Duşa, Ministrul Administraţiei şi Internelor, a declarat: “Colaborarea cu Discovery Channel ne onorează. Consider că este o oportunitate ca cetățenii să cunoască îndeaproape activitatea polițiștilor români. Activitatea Poliției Române și a Poliției de Frontieră, cele două structuri M.A.I. implicate în proiect, este una extrem de dificilă care necesită un efort maxim și un profesionalism desăvârșit. Sunt convins că acest proiect va avea un real succes și că această primă colaborare cu Discovery Channel este doar începutul.”

Misiunile desfășurate sunt mult mai complexe decât cele prezentate, în general, de către mass-media, dar acum, cu ocazia acestui proiect, telespectatorii vor avea ocazia să afle și partea mai puțin vizibilă a activității polițiștilor de elită. Aceștia vor descoperi că devotamentul lor față de țară și de misiunea lor stă întotdeauna înaintea vieții de familie.

Ada Roseti, Director de Programe pentru Europa de Sud-Est, Discovery Networks CEEMEA, a declarat: “Datorită sprijinului acordat de Ministerul Administraţiei şi Internelor, Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră, echipa Discovery a avut acces fără precedent în culisele unor misiuni speciale, oferind mai departe telespectatorilor ocazia de a fi martorii unor intervenţii impresionante. Sunt convinsă că serialul va fi urmărit cu mult interes atât de publicul din România, cât şi de cel din alte ţări, datorită subiectului original şi ritmului alert care te face să te simţi în mijlocul acţiunii”.

Fiecare episod dintre cele şase incluse în această serie urmăreşte ofiţeri de poliţie din diverse echipaje (Furturi, Omucideri, Crimă Organizată, Supervizarea Bandelor, Droguri, Trafic Uman şi Unităţi Antitero), implicaţi în misiuni de răpire, trafic de droguri şi de arme sau raiduri de proporţii în zone cu un grad înalt de infracţionalitate. Mai multe echipe de filmare din Moscova, Bucureşti şi Varşovia au surprins în detaliu aceste misiuni, relatând fiecare poveste din perspectiva ofiţerilor de poliţie implicaţi, care comentează evenimentele pe măsură ce acestea se derulează. De asemenea, fiecare episod prezintă tacticile folosite de echipele de poliţişti şi abordările specifice pentru fiecare ţară în parte.

Pe lângă misiunile reale de luptă împotriva infracţionalităţii, serialul le va dezvălui telespectatorilor modul în care aceste trupe speciale se pregătesc zi de zi: arte marţiale, luptă corp la corp şi tactici speciale de pregătire (urmăriri cu maşini de mare viteză, respingerea unui atac aerian din partea unui elicopter care aterizează pe acoperişul unei clădiri, etc).

Serialul a fost realizat în colaborare cu compania de producţie Atom Productions International, sub coordonarea lui Paul Welling, SVP, Head of Channels, Discovery Networks CEEMEA.

Discovery Networks CEEMEA şi Atom Productions International au adresat mulţumiri Ministerului Administraţiei şi Internelor România, Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră Române, precum şi Ministerului Administraţiei şi Internelor din Rusia, Departamentului de Poliţie din Moscova si Trupelor Speciale de Poliţie OMON, Ministerului de Interne din Polonia, Departamentului de Poliţie din Varşovia, pentru colaborarea lor în realizarea acestui serial.