PESTE 500 DE CERCETATORI SI EXPERTI DE TOP DE LA CENTRE INTERNATIONALE DE ELITA SE REUNESC LA EURONANOFORUM 2019

În perioada 12 – 14 iunie 2019, Palatul Parlamentului găzduiește cea de-a noua ediție a conferinței europene EuroNanoForum 2019 – Nanotehnologia și progresul materialelor avansate în perspectiva programului Orizont2020 și dincolo de el – aceasta fiind cel mai important forum european în domeniu.

Organizat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT București, evenimentul aduce în prim-plan subiecte, preocupări și descoperiri de ultimă oră, în cadrul sesiunilor și work-shop-urilor desfășurate pe parcursul celor trei zile. În plus, oferă – celor peste 500 de participanți, experți din industrie, manageri, factori de decizie politică din întreaga lume – cadrul potrivit pentru networking și schimb de idei. Asociat Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, forumul este co-finanțat de către Comisia Europeană și Ministerul Cercetării şi Inovării din România.

“Este o onoare pentru Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT București să fie gazda acestui eveniment reper pentru industria nanotehnologiei la nivel european și mondial. Aceasta reprezintă o recunoaștere a muncii și eforturilor făcute de către organizația noastră în acest domeniu aflat în continuă dezvoltare”, declară Dr. Raluca Müller, Director Științific, IMT București.

Expozanți din întreaga lume la EuroNanoForum 2019

Printre expozanții care își prezintă rezultatele și își demonstrează implicarea în domeniul nanotehnologiei și materialelor avansate se numără: Comisia Europeană, AMIRES (companie de consultanță pentru proiecte de cercetare, dezvoltare și inovare), NanoSafety Cluster, Proiecte europene în Nanomedicină, CUPIDO, C3HARME (proiecte finanțate de Uniunea Europeană axate pe diverse subiecte), Centrul UE-Japonia pentru Cooperare Industrială (organizație nonprofit care promovează cooperarea dintre UE și Japonia), Creative Nano (dezvoltator de soluții inovatoare personalizate), RAITH (furnizor de top de soluții tehnologice pentru litografie cu fascicul de electroni), ZEISS (lider în producția de microscoape),  Centrul de Cercetare AMBER (centru finanțat de Fundația Irlandeză pentru Știință),  Ronexprim (furnizor de aparate de măsură și control), INASE (Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie, parte a Universității “Ovidius” din Constanța), NANORIGO (un cadru de lucru pentru guvernanța riscului și consiliu pentru nanomateriale și produse bazate pe nanotehnologii), JAMK – ALD CoCampus, InoCure s.r.o. (companie cu experiență solidă în electrospinning și electrospraying), UEFISCDI (entitate publică românească care implementează planul național pentru RD&I), precum și organizațiile de cercetare de top din România.

Detalii despre eveniment la: https://www.euronanoforum2019.eu/