PARTENERI DE AVENTURA IN OFF-ROAD. MERCEDES-BENZ VANS ROMANIA A PREZENTAT CLASA X LA IEZER ADVENTURE

Mercedes-Benz Vans România a susținut cea de-a doua ediție a competiției de ATV și enduro Iezer Adventure. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 31 august – 2 septembrie, pe un traseu de peste 500 km situat la poalele masivului Iezer. Mercedes-Benz Vans a asigurat suportul logistic prin pickup-ul premium Clasa X și prin Noul Sprinter, autovehiculul comercial ușor lansat la începutul acestui an.

„Pasiunea, ambiția și determinarea care descriu această competiție ne-au convins să susținem, pentru prima oară, un astfel de eveniment. Performanțele off-road ale Clasei X și capacitățile de transport ale Noului Sprinter se aliniază perfect cu profilul competiției. Ne bucurăm că am demarat pe acest drum al sporturilor cu motor pe off-road, alături de Iezer Adventure”, a declarat Gabriel Crăciun, Marketing&PR Communications Vans Mercedes-Benz România.

Festivalul-concurs de Hard Enduro si ATV, Quad & Side by Side Iezer Adventure este considerat unul dintre evenimentele de interes național pentru iubitorii de adrenalină, datorită probelor care presupun efort fizic și psihic prin dificultatea lor.

„Suntem mândri să fim sprijiniți de un brand atât de recunoscut global, precum este Mercedes-Benz, și ne bucurăm că cea de-a doua ediție a Iezer Adventure a avut un enorm succes, confirmat și de către Federația Română de Motociclism, autoritatea în acest domeniu. Autovehiculele pe care partenerii noștri ni le-au pus la dispoziție ne-au oferit suportul logistic necesar în pregătirea și desfășurarea evenimentului – modelul Clasa X a ajutat la marcarea traseului și semnalizarea check-point-urilor, în timp ce cu Sprinter am transportat motocicletele de concurs și am asigurat alimentarea cu carburant pe parcursul cursei. După ce am avut ocazia să o conduc atât în pregătirea competiției, cât și în cadrul acesteia, pot să confirm că modelul Mercedes-Benz Clasa X este un partener de încredere pentru orice pasionat de sporturi off-road”, a declarat Silviu Mustățea, organizator Iezer Adventure.

Cea de-a doua ediție a competiției Iezer Adventure a reunit 132 de pasionați de sporturile cu motor pe traseu off-road, din România, Ungaria, Polonia, Noua Zeelanda, Italia, Austria, Germania și Ucraina. Atât iubitorii de două roți, cât și împătimiții vehiculelor de teren 4×4 și-au testat limitele în cele trei zile pline de extra aventură. Competiția a început pe 30 august cu antrenamente libere destinate Prologului programat vineri, urmate în weekend de cursele de enduro și ATV. În fiecare seară, participanții și publicul larg au fost invitați la concerte live sau petreceri cu DJ, imediat după anunțarea clasamentului zilei.

Pe durata celor trei zile de competiție, participanții și publicul larg au avut ocazia să viziteze pop-up art corner-ul powered by Mercedes-Benz Clasa X. Aici, pasionații de motoare au fost invitați să își personalizeze vehiculele off-road cu stickere creative, putând să aleagă dintre 5 vizualuri disponibile în 5 dimensiuni diferite pentru ATV-uri și motociclete, sau să își testeze creativitatea, realizând propria imagine, pe care au printat-o pe loc.

La festivitatea de premiere de duminică, au fost premiați 26 de sportivi, printre care Mike Skinner – locul 1 la clasa PRO moto, Lascus Ovidiu – Locul 1 clasa Expert Moto, Lungu Radu – locul 1 clasa Atv Extrem, Onisim Strambu – locul 1 clasa Side by Side.