ORIZONTURI NOI

Multe se pot întâmpla într-o secundă, poate chiar o infinitate de lucruri și acțiuni, dacă privim la nivel de Univers, nu linear ci pe o scară. Totul se întâmplă cu un motiv, câteodată lesne de înțeles, dar de obicei este un rezultat al unor acțiuni și decizii anterioare și nu numai. Și influența astrelor cerești joacă un rol important în viața multora. Adevărat sau nu, conform datelor științifice și legilor naturii universale, obiectele sunt influențabile pe o scară ierarhică, de la mic la mare și invers. Dacă noi, cu ajutorul științei și a tehnologiei moderne putem schimba lumea și implicit planeta noastră, la fel o stea precum Soarele poate influența evoluția Pământului și a celorlalte planete din Sistemul Solar. Exact ca un „Big Brother”, care face ce vrea și când vrea, de ce sa nu ne influențeze si pe noi? Atunci, dacă luam o decizie, este, de fapt, a noastră sau este produsul unei influențe exterioare? Un marketing ceresc, subliminal care, în loc să te îndemne să cumperi ultimul model de mașină, te împinge să iei decizii pentru un scop necunoscut.

Majoritatea lucrurilor se întâmplă cu sens, dar de cele mai multe ori putem spune că se întâmplă fără unul clar. “De ce tocmai mie?” O întrebare filozofică ce exprimă nesiguranța naturală și, de cele mai multe ori, ironică a vieții. Să mergi pe stradă și să găsești o bancnotă, să câștigi la pariuri sportive, să spui ceva care te scapă de o problemă sau pur și simplu să fii la locul potrivit, la momentul potrivit, sunt doar câteva exemple de o forță supranaturală, un noroc necunoscut, dar de toți mult visat.

Lista de situații în care te poți găsi fără să vrei poate continua la nesfârșit, dar să ieși cu basmaua curată fără un motiv anume este necesar norocul. Fie că este bun sau rău, nu ne putem decât întreba cum funcționează această mare “roată a norocului”.

Conform științei si ultimelor descoperiri din ultimele decenii, se pare că omul își folosește, în medie și, poate pentru cei mai norocoși, în jur de 5% din capacitatea creierului. De asemenea, mintea reține în mod normal, din orice conversație purtată cu cineva, în jur de 2%, în același timp ne putem folosi în mod conștient doar o mică parte a funcțiilor corpului. Restul funcțiilor sunt automate.

Pentru a recrea toate funcțiile corpului ar fi necesară o fabrică de circa 40 km pătrați cu muncitori care ar lucra 24 din 24. Astfel, dacă ne putem controla un procentaj atât de mic, oare deciziile pe care le luăm putem spune că sunt într-adevăr sunt ale noastre? La fel ca pilotatul unei mașini automate care se conduce singură, se mai poate numi condus?

Conform ultimelor descoperiri, în galaxia noastră – Calea Lactee – se află undeva până 260 mld de stele, iar în universul vizibil se află până la 300 mld de galaxii. Teoretic, dacă ar exista cel puțin o civilizație inteligentă în fiecare galaxie, ar însemna că ar fi existat, și că poate încă există, în jur de 300 mld de civilizații. Nu rămâne decât să privim un nou orizont, poate pe care nu l-am văzut până acum.

 

Cu bine,

Editor Șef

Ciprian Rotaru