ORGANIZÃRI DIFERITE

Dacă am face un exercițiu de imaginație și ne-am gândi la o masă pe care sunt așezate trei mere, posibilitățile de a lua acele mere de pe planul mesei sunt limitate de numărul acestora. Putem lua unul, două, trei sau niciunul, dar nu putem lua patru mere sau mai multe, ar fi absurd și în același timp imposibil. De asemenea, dacă ar fi să multiplicăm numărul fructelor și diversitatea acestora am fi limitați și de mărimea planului, dar numărul combinaților de fructe pe care le-am putea lua ar crește considerabil. În acest caz am avea mai multe opțiuni, dar tot vor avea o limită. Dacă ar fi să creștem acest plan împreună cu numărul fructelor, numărul combinațiilor de fructe pe care le-am putea lua de pe plan ar crește și mai mult, evident la un număr mai mare, dar tot finit. 

De asemenea, dacă ne-am imagina încă un plan, de data aceasta gol, lângă planul inițial, de aceleași dimensiuni și am dori să mutăm acele fructe de pe primul plan pe al doilea, am avea același număr finit de combinații prin care am putea să ridicăm fructele, dar am mai avea și un număr finit plus o modalitate ireversibilă de așezare ale acestora pe noul plan. Un număr mai mare de fructe ar însemna o modalitate de așezare unele peste celelalte pentru a umple tot spațiul disponibil, inclusiv vertical, formând un triunghi. Pentru o organizare mai rapidă, am putea accelera procesul de mutare și am putea folosi în loc de mâinile noastre un braț robotic, iar intervalul de timp necesar mutării s-ar reduce. De asemenea, am putea organiza și tipul fructelor pe noul plan, astfel vom amplasa și o cameră inteligentă împreună cu brațul robotic, care va recunoaște tipul fructului, așezându-le într-un fel specific pentru un mai bun acces ulterior. 

Am putea adăuga și mai multe elemente noi în acest proces, care îl pot optimiza și putem organiza aceste elemente pentru a lucra mai eficient. În funcție de această organizare vor rezulta mai multe moduri de lucru. În final, rezultatele pentru fiecare tip de organizare vor avea diverse diferențe, afectând în mod direct sau indirect chiar și forma finală a procesului.

Cu bine,

Editor Șef

Ciprian Rotaru