ORASE IN SECTIUNE

Cum reușesc zgârie-norii extrem de înalți din New York să rămână în picioare chiar și în timpul unor furtuni cumplite? Cum poate Tokyo să supraviețuiască, deși e ridicat pe una dintre zonele cu cea mai puternică activitate seismică de pe glob? Cum au reușit vechii incași să clădească un oraș la mare altitudine, în Anzi, fără să folosească tehnologiile noastre moderne?

Sezonul 2 al seriei Orașe în secțiune apelează la animație generată pe computer pentru a da deoparte strat după strat din peisajul urban, “decojind” orașele de clădirile lor de oțel și beton, de drumuri și râuri, explorând tehnologia secretă și infrastructura care le ajută să funcționeze.

Pe măsură ce explorăm tot ce se află în subteranul fiecărei metropole, discutăm cu cei care joacă un rol esențial în buna funcționare a acestor sisteme urbane: inginerii care proiectează și construiesc infrastructura orașelor și care apoi se ocupă de întreținerea ei.

Imagini uluitoare de grafică generată pe computer înlătură strat după strat, scoțând la lumină peisaje neașteptate din catacombele subterane ale Parisului, vulcanul adormit de lângă Tokyo, liniile de fractură ale faliilor din Los Angeles și străvechile cursuri de apă din Peru – minuni geologice care joacă un rol surprinzător în modelarea acestor orașe și a vieții locuitorilor lor.

Programul dezvăluie o lume așa cum nu ați mai văzut vreodată, un univers geologic fascinant, care de obicei rămâne ascuns sub orașele noastre, un peisaj incredibil, grandios, dominat de forțe fără egal.