OPTIMISM CONVINS

Iată că vara toridă este pe sfârșit, fiind una dintre cele mai calde din ultimii ani. Exact ca pe autostrada spre mare, așa este și în viață, mai mergi, te mai oprești, întâlnești și aglomerație, dar într-un final ajungi, puțin zdruncinat, la destinația dorită. Important este să fii optimist. Se putea și mai rău. Am mers recent și pe câteva drumuri pe lângă cele principale, tot spre mare, dedicate celor aventurieri, unde chiar e indicat să ai o mașină pregătită pentru orice. Un tărâm parcă uitat de timp, cu peisaje rupte din poveștile cu zâne adevărate, însă fără zâne.

Trecând peste mări și țări, pe alte meleaguri, ajungem lin într-o altă lume, unde recent s-a inventat hoverboard-ul, adică un skateboard fără roți, care plutește practic în aer. Un proiect foarte interesant dezvoltat de Lexus. Bineînțeles nu funcționează momentan decât într-un parc special amenajat, dar totuși funcționează. Sunt vremuri interesante pe care le trăim. Am avea și noi nevoie de o astfel de tehnologie care să înlocuiască mașinile, astfel nu va mai trebui să încercăm, fără rezultat, să ocolim gropile. Vor exista și alte situații neplăcute întâlnite des astăzi, care vor fi de domeniul trecutului și probabil vom râde, fără nostalgie, la momentele grele prin care a trebuit să trecem.

Astfel, cu tehnologia hover adaptată mașinilor, dacă ești în trafic pe Dorobanți și te grăbești, poți să zbori peste mașini. Parcatul va fi de domeniul trecutului, dacă nu ai loc, vei putea, la propriu, să o lași în aer. Cineva iți taie calea, poți să îl eviți mergând acum și în sus. Ultima și preferata mea, vei putea să intri din mașină direct în casă chiar dacă stai la etajul 10. Posibilitățile sunt practic nelimitate.

Am citit recent ceva interesant, se preconizează că în viitor, sub șosele va exista o tehnologie avansată de super-conductori care vor prelua energie din cea produsă de Pământ, iar mașinile se vor alimenta automat, în mers, cu această energie, practic nelimitată și verde. Poate prindem si noi…sa vedem la TV.

Orice ar fi, trebuie să înțelegem că viitorul este practic nelimitat, una dintre legile universale spune că dacă nu se poate dovedi contrariul, orice este posibil, iar cu puțin optimism și multă convingere visele se vor transforma, la un moment dat, în realitate.

Cu bine,

Ciprian Rotaru