A venit iarna! Putem afirma cu tărie că s-a mai dus un an, care a trecut la fel de repede ca cel dinaintea lui. Este foarte posibil ca teoria accelerării timpului să fie înspre adevăr, adică timpul se accelerează și este perceput mereu diferit. La fel ca într-un film de acțiune în care există un interval limitat de a se atinge un scop. Scenarii de acest fel se află practic la tot pasul. Trebuie doar găsite. Este necesar să te aventurezi puțin în „jungla de beton”.

Se pare că tot încercam să facem din ce în ce mai mult, dar 24 de ore nu sunt îndeajuns. Apropo de aceasta îmi aduc aminte de o scurtă poveste. Nu demult, un mare savant în știință era la masă într-un restaurant cu mulți prieteni sărbătorind ultimele reușite. Acest savant era renumit pentru obiceiurile sale și excesele în privința băuturii chiar și la vârsta înaintată la care era, de peste 60 de ani. La un moment dat, la masă se așază un vechi prieten și, pentru ca nu s-au mai văzut demult, acesta se ridică în picioare, ridică paharul și spune: “La mulți ani acestui om care a băut în toată viața lui atât de mult încât ar umple acest local cât înălțimea mea”, spune gesticulând frenetic. Savantul se ridică în picioare, se uită la acea înălțime indicată de amic și spune melancolic: “Am atâția ani și mai am așa mult până când îl voi umple pe tot!”. În concluzie, toți suntem contra cronometru.

Cum este economia la sfârșit de an? Nu la fel de agitată, dar tot înghețată ca și în noiembrie. Se poate spune că există în aer un sentiment colectiv de anxietate în ceea ce privește anul viitor.

Am lansat recent primul documentar despre cum se fabrică un generator, denumit: “SDMO – How are generators made” care poate fi vizionat pe platforma video online dedicată industriei și ingineriei – Easy Engineering TV.

Cu ocazia sărbătorilor, echipa Easy Engineering vă transmite urări de sănătate, multe împliniri şi bucurii. Mulţumim partenerilor pentru încrederea acordată şi le urăm tuturor prosperitate şi clipe fericite!

Orice misiune poate părea imposibilă la început, dar să nu uităm că cele mai ieșite din comun situații devin cele mai frumoase și mai memorabile aventuri!

 

Numai bine,

Ciprian Rotaru