NOILE SOLUTII DE DISTRIBUTIE A ENERGIEI ELECTRICE LANSATE DE EATON IMBUNATATESC FLEXIBILITATEA IN CENTRELE DE DATE MICI

Eaton a lansat o nouă gamă de unități de distribuție a energiei (ePDU) 1U și 2U pentru rack-uri, proiectate special pentru a ajuta managerii centrelor de date să optimizeze rețelele inteligente de distribuție a energiei din soluțiile de infrastructură convergente și hiperconvergente și aplicațiile mici ale centrelor de date. Disponibilă clienților din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), noua gamă de ePDU-uri permite utilizatorilor de rack-uri mici pentru centre de date să se bucure de multe beneficii care anterior au fost asociate cu ePDU-urile verticale (0U) ale companiei Eaton , inclusiv de o mai bună eficiență, costuri reduse și asigurarea continuității operațiunilor.

Noile ePDU-uri permit distribuția inteligentă a energiei electrice pentru aplicații în care rack-urile nu sunt destul de înalte pentru a permite utilizarea unui ePDU 0U. De asemenea, sunt ideal adaptate pentru a fi utilizate în incinte cu montare pe perete, unde nu este posibil accesul prin partea din spate. Toate noile ePDU-uri sunt prevăzute cu facilitatea de reținere a fișelor și sunt adaptate pentru a funcționa la temperaturi de până la 60ºC, fapt ce permite utilizarea acestora în medii pentru centre de date cu temperaturi ridicate. Modelele Basic și Metered sunt deja disponibile, iar modelele Switched, Metered Outlet și Managed vor fi lansate mai târziu anul acesta.

„Managementul eficient al energiei este foarte important pentru a face față cerințelor actuale ale mediilor centrelor de date”, afirmă Matthieu Jaeger, Product Manager în cadrul Eaton, regiunea EMEA,  responsabil de ePDU-uri,. „dar până acum, distribuția flexibilă a energiei electrice în rack-uri mai mici a fost problematică. Noile unități de distribuție a energiei (ePDU) 1U și 2U oferă o soluție la îndemână și globală pentru aceste aplicații. Acestea conțin aceleași caracteristici inovatoare care au făcut atât de cunoscute ultimele ePDU-uri 0U, inclusiv dispozitiv de reținere a fișelor pentru prizele standard IEC, ce previne deconectarea accidentală a fișelor. Credem că aceste noi ePDU-uri vor elimina multe din problemele de integrare a rack-urilor pentru personalul specializat din centrele de date.”

epe006988-1u-and-2u-epdus

Pentru a reduce la minimum costurile rețelelor, se pot conecta în cascadă până la 8 ePDU-uri de la un singur port și adresă IP. De asemenea, sunt prevăzute cu funcția de hot-swap pentru modulele de control, ceea ce presupune că modulele pot fi schimbate sau actualizate fără deconectarea de la sursa de energie electrică. Versiunile Metered ale noilor ePDU-uri oferă ±1% acuratețe de facturare, facilitând monitorizarea consumului de energie. Noua gamă de produse acceptă configurarea sau actualizarea în masă, reducând timpul de administrare și crescând eficiența globală.

Împreună cu software-ul Eaton de virtualizare Intelligent Power Manager (IPM), noile ePDU-uri pot fi ușor monitorizate și administrate de pe un  panou de comandă virtual. Când se utilizează cu senzori opționali, cum ar fi sonda Eaton de monitorizare a mediului (Environmental Monitoring Probe), ePDU-urile pot declanșa alerte de mediu, cum ar fi temperatură sau umiditate excesivă, și pot iniția protocolul de recuperare în caz de dezastre (SRM – Site Recovery Manager), inclusiv migrarea automata a serverelor virtuale într-o locație de backup sau închiderea automată a sistemului pentru a proteja aplicațiile strategice pentru îndeplinirea obiectivelor.

Se pot livra de asemenea versiuni personalizate ale ePDU-urilor pentru a satisface cerințele specifice ale utilizatorilor. Întrucât toate ePDU-urile sunt fabricate în regiunea EMEA, garantăm livrarea promptă și răspunsuri rapide la cerințele clienților.

 

www.eaton-electric.ro / www.eaton.eu