NIK WALLEDA A DOBORAT DOUA NOI RECORDURI MONDIALE

Nik Wallenda, “regele mersului pe sârmă”, a intrat în istorie astăzi, după ce a traversat pe un cablu, la mare înălţime, distanța dintre doi zgârie-nori din “Oraşul Vânturilor”, Chicago, fără plasă sau alte echipamente de siguranţă. Discovery Channel a surprins fiecare moment incredibil al evenimentului, iar telespectatorii au avut ocazia de a urmări cu sufletul la gură ambele părţi ale cursei, într-una dintre zonele cu cele mai puternice vânturi din Chicago, după lăsarea serii.

Programul Nik Wallenda deasupra orașului Chicago a fost difuzat live în Statele Unite şi în peste 220 de ţări şi teritorii, inclusive în România în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, pe Discovery Channel, fiind prezentat de Willie Geist şi Natalie Morales de la NBC News, alături de Jim Cantore de la The Weather Channel.

Nik a stabilit două recorduri mondiale cu această cursă pe cablu la mare înălţime, deasupra oraşului Chicago: unul pentru panta cea mai abrută pe care a urcat şi al doilea pentru cursa finalizată la cea mai mare înălţime, fiind legat la ochi. După această reuşită, Nik deţine acum 10 recorduri mondiale, inclusiv traversarea pe cablu a Marelui Canion din 2013, transmisă în direct pe Discovery.

“A fost un sentiment incredibil să fac o astfel de cursă în Chicago. Acest oraş ocupă un loc aparte în inima mea, iar eu visam să fac aşa ceva încă de când eram copil. Mă consider privilegiat că am avut această ocazie şi aş dori să le mulţumesc locuitorilor oraşului Chicago, precum şi celor de la Discovery Channel pentru că au avut încredere în mine şi în ceea ce fac”, a declarat Wallenda, acum în vârstă de 35 de ani.

“Nik este un exemplu demn de urmat pentru foarte de mulţi oameni din întreaga lume, care pot învăţa de la el să-şi urmeze visurile. Suntem mândri că am reuşit să prezentăm acest talent unic al său, astfel încât să poată fi văzut de foarte mulţi oameni din toată lumea”, a declarat Marjorie Kaplan, Group President, Discovery Channel, TLC şi Animal Planet.

dicovery nik text

“Suntem onoraţi că am produs acest eveniment live istoric în Chicago, pentru Discovery. A fost un proiect remarcabil şi îl felicităm călduros pe Nik pentru această reuşită extraordinară”, a declarat Sharon Scott, President & GM pentru Peacock Productions, NBC News.

În prima parte a cursei sale, Nik a traversat peste două cvartale, urcând în pantă, la un unghi de 15 grade – echivalentul unei clădiri de 8 etaje – reuşind astfel cea mai abruptă cursă în urcare din întreaga sa carieră şi traversarea între cei mai înalţi zgârie-nori pe care a încercat-o vreodată un membru al celebrei familii Wallenda. Cursa a început de la Turnul de Vest al complexului Marina City, un loc reprezentativ pentru oraşul Chicago, şi a continuat spre clădirea Leo Burnett, la o înălţime de peste 50 de etaje deasupra râului Chicago.

După ce a finalizat prima parte a cursei, Wallenda a declarat: “Aşteptarea este partea cea mai dificilă din ceea ce fac. Eu nu-mi doresc decât să încep cursa, să păşesc pe cablu. Vreau să încep traversarea şi să ajung la capătul cursei.”

Pentru a doua parte a cursei – care s-a întins între Turnul de Vest şi Turnul de Est al complexului Marina City – Nik s-a legat la ochi, fiind prima dată în cariera sa când a încercat o astfel de performanţă.

“Probabil m-aţi văzut tremurând acolo ca o frunză”, a spus Wallenda după ce a încheiat cu succes cursa pe cablu, legat la ochi. “Cablul tremura sub picioarele mele şi nu-mi doream decât să ajung în partea cealaltă.”

Nik face parte din a şaptea generaţie a celebrei familii Wallenda şi a dedicat succesul obţinut în Chicago străbunicului său, legendarul Karl Wallenda, care şi-a pierdut viaţa căzând de pe un cablu întins la mare înălţime, în timpul unei curse asemănătoare din Porto Rico, în 1978.