MISTERELE LUMII: ED STAFFORD VA REZOLVA ENIGME IN CELE MAI MISTERIOASE COLTURI ALE PLANETEI

Fiecare episod al seriei Ed Stafford: Misterele lumii este inspirat de o imagine fotografiată din spațiu, care dezvăluie elemente bizare și inexplicabile la sol. Ajungând astfel în deșertul Danakil din Etiopia, în statul Mato Grosso din Brazilia, în ”Vestul Sălbatic” al Zambiei, într-o mlaștină de mangrove nelocuibilă din Papua de Vest și în misteriosul ”crater” Patomskiy din Siberia, Ed e hotărât să descopere adevărul din spatele tuturor acestor imagini, aflând ceea ce geografii și agențiile de spionaj definesc drept ”adevărul de la nivelul solului”.

Pe parcursul programului, Ed întâlnește toate tipurile de climă și de teren cunoscute de om, de la arșița cumplită a Etiopiei, în locul cu cele mai ridicate temperaturi de pe glob, până la gerul cumplit din Siberia.

Filmându-se singur pe alocuri și însoțit doar de un regizor de filmare, Ed pleacă la drum numai cu strictul necesar pentru a supraviețui, plus un set de coordonate și un ‘quadcopter’, o cameră instalată pe o dronă, care compară ceea ce vede el la sol cu imaginile prin satelit care l-au inspirat să plece în aceste noi aventuri.

Determinat să transforme fiecare călătorie într-o aventură autentică, Ed pornește spre fiecare destinație la numai câteva ore după ce află detaliile respective, astfel încât, înainte de a începe filmările, nici măcar nu are idee ce îl așteaptă la fața locului.

Punându-și la bătaie experiența de supraviețuitor în sălbăticie și capacitățile uriașe de adaptare la condiții neprevăzute, el va înfrunta condiții meteo extreme și habitate deloc primitoare, în care nu știe niciodată dacă localnicii pe care îi va întâlni se vor dovedi a fi prieteni sau dușmani.

discovery text

Episodul 1 – Intro

Ed Stafford dezvăluie ce anume l-a inspirat să facă acest nou program de aventuri. Într-o incursiune în exclusivitate în culisele seriei, aflăm cum s-au derulat filmările, vizionăm imagini încă neprezentate și descoperim cât de departe a mers Ed, în eforturile lui de a ajunge în fiecare dintre locațiile izolate în care s-a aventurat.

Împărtășindu-ne secretele filmărilor în medii extreme, Ed ne oferă sfaturi legate de bagajele necesare pentru plecarea într-o expediție și trece în revistă momentele bune și mai puțin bune trăite de el în aceste noi aventuri.

Episodul 2 – Papua de Vest

Ed își propune să afle cum au apărut niște linii albe, misterioase, care acoperă o zonă întinsă, într-o porțiune de mlaștini nelocuită de pe Insula Kimaam din Papua de Vest.

Ajutat de o echipă de misionari călători, el se apropie de destinație, dar ulterior trebuie să se încumete să intre singur în zona mlaștinilor. Înaintează lent și, pe măsură ce se apropie de ținta lui, aventura ia o întorsătură complet neașteptată, căci Ed descoperă un grup de indigeni care trăiesc în ceea ce era considerată o mlaștină nelocuibilă.

Misterul se adâncește, iar Ed ajunge la o așezare omenească pe care nimeni din afară nu a mai vizitat-o vreodată. Sătenii îl invită să ia parte la o ceremonie tribală de inițiere și îi oferă o incursiune uimitoare într-un mod de viață străvechi.