MASINI PE ALESE IN JURUL LUMII

Sunteți pregătiți să faceți față unui nou sezon al emisiunii Mașini pe alese: În jurul lumii? Mike Brewer revine în forță cu un nou plan ambițios de a-și transforma investiția de 3,000 de dolari într-un super automobil italian în valoare de 40,000 de dolari, refăcând mașini vechi și vânzându-le cu un profit considerabil. Această provocare unică îl poartă pe Brewer pe patru continente. Fiecare episod îl urmărește prin tot felul de locuri îndepărtate, căutând cele mai incredibile chilipiruri, din Australia cea înnebunită după mașini până în Italia, locul de naștere al super automobilului.

Pe parcursul a șase săptămâni, Brewer cutreieră lumea cumpărând, vânzând și negociind mașini uzate, ca să obțină un automobil la care visează de mult. În tot acest turneu, ajunge în Sydney, Liverpool, Sao Paulo, sau Varșovia, încheindu-și periplul în locul natal al celebrelor automobile Ferrari și Lamborghini, în Italia. Călătorind dintr-o țară în alta, Brewer își propune să modifice mașinile pe care le cumpără pentru a-și spori profitul. Are la dispoziție toate instrumentele unui comerciant de mașini adevărat, pe care le combină cu experiența în branșă și iscusința lui de vânzător de mașini, ca să se asigure că va încheia un șir de tranzacții senzaționale.

Ca să reușească însă această performanță, Brewer trebuie să se împace cu tot felul de personaje ciudate care apar inevitabil în fiecare oraș în care ajunge. Ducând mașinile dintr-un loc în altul, el devine vulnerabil în fața capriciilor economice, căci fiecare țară are alte gusturi și norme, altă cultură și putere de cumpărare.

Episodul 1 – Australia: având în buzunar doar 3000 de dolari, Mike își începe aventura în Australia, o țară ai cărei locuitori sunt înnebuniți după mașini. Mai mult, în toată țara sunt în circulație 16,4 milioane de automobile, adică aproape câte unul pentru fiecare locuitor. Aici, o mașină la mâna a doua are în medie 10 ani vechime, deci există multe opțiuni cu preț mic pentru un comerciant cu experiență în branșă, care poate obține un profit frumușel. Mike pleacă spre Sydney, un centru cunoscut pentru tranzacțiile auto, căci localnicii sunt mereu dispuși să cheltuiască bani mulți pentru mașinile lor. Aici, Mike găsește un Ford Falcon din 1948 și, în final, ajunge să cumpere și să vândă trei mașini incredibile, înainte să plece din țară cu un Ford Escort MK1 din 1971, pe care e convins că va primi bani buni în Marea Britanie.