MANHUNT PRINDE-L DACA POTI!

Joel Lambert, fost membru al trupelor SEAL ale Marinei și aventurier neînfricat, revine pentru un nou sezon al seriei Manhunt. De această dată, Joel nu se va mai lua la întrecere cu unități militare de elită din întreaga lume, ci cu o combinație internațională de vânători indigeni, unități de urmărire și forte polițienești, în câteva dintre cele mai periculoase zone de pe glob. Cum se va descurca Joel, cu pregătirea lui militară, în fața unor metode de urmărire și vânătoare vechi de când lumea? Sezonul 2 din Manhunt are premiera pe Discovery Channel, duminică, 6 septembrie, de la ora 21:00.

Filmat în locuri precum Noua Zeelandă, Mongolia, Mexic, Scoția și Statele Unite (în Florida și Carolina de Sud), fiecare episod din Manhunt îl prezintă pe Joel urmărit de o echipă de adversari excelent pregătiți, care cunosc mult mai bine decât el terenul pe care are loc urmărirea. De la vânătorii din mlaștinile americane și hăitașii de cerbi scoțieni până la echipele canine de urmărire a fugarilor și unitățile ale poliției mexicane de frontieră, Joel trebuie să iasă mult din zona lui de confort, căci fiecare grup care îl ”vânează” este la fel de imprevizibil ca și mediul în care are loc „vânătoarea”.

Regulile jocului sunt mereu aceleași: după ce e lăsat într-o zonă izolată și îndepărtată, având asupra lui doar strictul necesar pentru supraviețuire, un bidon de apă și eventual câte o capcană artizanală, Joel are la dispoziție 36 de ore ca să ajungă la punctul final al cursei, stabilit de la bun început. Problema este că pe traseu va fi urmărit de adversarii lui, care sunt excelent pregătiți și absolut deciși să demonstreze că sunt mai buni decât el. De la mlaștini tropicale până la piscuri de munte înghețate, Joel trebuie să-și croiască drum prin tot felul de zone ostile, încercând din răsputeri să nu se lase prins. Va reuși sau va ajunge victima ”vânătorilor” lui… sau chiar a mediului în care are loc cursa?

Episodul 1 – Noua Zeelandă

Joel se confruntă cu o echipă de elită, alcătuită din războinici Maori, în decorul pitoresc și acoperit de vegetație al Munților Buchannan din Noua Zeelandă. Are la dispoziție doar 36 de ore ca să străbată peste 24 km printr-un peisaj dur, deloc primitor, cu câmpuri glaciare, pante abrupte și stâncoase, păduri și lunci – iar în tot acest timp este urmărit de un grup de războinici Maori. Pe lângă faptul că urmăresc mirosurile aduse de vânt, Maori “ascultă” și natura din jurul lor pentru a încerca să-și prindă prada. Joel cunoaște tacticile de urmărire folosite de armată și poliție, dar o dată cu adăugarea tehnicilor tradiționale ale războinicilor Maori, vânătoarea se transformă într-o provocare mult mai dificilă decât se așteptase el inițial.

manhunt text

Episodul 2 – Mongolia

Vânătorii mongoli au la dispoziție doar 36 de ore ca să-l urmărească, să-l găsească și să-l prindă pe Joel, în condițiile dure ale unei ierni mongoleze geroase. Mongolii sunt unii dintre cei mai buni călăreți din lume și nu se bucură doar de sprijinul cailor lor de încredere, la sol, ci și de un ajutor aerian strategic: vulturul auriu. Având o acuitate vizuală de opt ori mai mare decât cea umană, vulturul auriu poate să repereze mișcarea de la câțiva kilometri distanță, alertându-i pe vânători când zărește prada. Și pentru ca situația să se complice și mai mult, Joel trebuie să se lupte și cu o iarnă cumplită, cu temperaturi de până la -30 de grade Celsius. În concluzie, el trebuie să înfrunte tactici de urmărire tradițională și instincte animalice, într-o cursă extrem de dură.

Episodul 3 – Florida

Joel se întoarce pe pământ american ca să înfrunte o provocare cum nu a mai întâlnit până acum: o unitate de ”supraviețuitori autodidacți”, care au învățat la ei acasă tot ce le trebuie ca să poată scăpa cu viață din sălbăticie, în cele mai dure condiții. Antrenați în tehnici de urmărire, vânătoare și supraviețuire, ei au în plus pregătire militară și se simt ca acasă în pădurile și mlaștinile din Florida. Își petrec fiecare moment liber urmărind și vânând animale în acest mediu ostil, dar n-au mai încercat niciodată să urmărească un expert, fost membru al trupelor speciale SEAL ale Marinei SUA. Atât Joel, cât și urmăritorii lui își vor pune măiestria la grea încercare, fiindcă trebuie să fie atenți şi la șerpii veninoși, aligatorii și panterele care pot să le apară oricând în cale. Va fi o vânătoare fără egal!

Episodul 4 – Mexic

Imediat la sud de granița cu Statele Unite, la marginea orașului Tijuana din Mexic, Joel se întrece cu forțele de elită ale Poliției de Frontieră mexicane, PGJE. Specializată în cazuri de răpire, jaf și extorcare de bani, unitatea urmărește criminali locali, dar și americani care încearcă să scape de lege refugiindu-se în Mexic. Joel are la dispoziție doar 24 de ore ca să traverseze orașul Tijuana și încă 20 km, străbătând munți, câmpii, deșerturi și ogoare cultivate ca să ajungă la punctul final al cursei. Pe de altă parte, PGJE vrea să fie la înălțime și pune la bătaie toate metodele de care dispune: polițiștii pornesc așadar pe urmele lui Joel folosind nu numai elicoptere și ATV-uri, ci și camerele de supraveghere care împânzesc orașul.