MAGIA NECUNOSCUTULUI

Oare iarba este chiar mai verde pe partea cealaltă, oare cerul este mai albastru, oare apa curge mai repede și are un gust mai dulce, oare este mai cald și mai plăcut? Există o mulțime de întrebări la care încă nu există un răspuns viabil, nespeculativ. Bineînțeles, există doar un singur mod de afla, și anume de a merge până acolo și de a vedea personal. Altfel, ceea ce este necunoscut va rămâne la fel de necunoscut pentru totdeauna.

Exact ca în faimosul experiment al fizicianului austriac Schrödinger cu pisica din cutie. Acesta a amplasat într-o cutie etanșă, un mecanism special care poate declanșa oricând un gaz toxic. Pasul doi a fost să pună o pisică vie în acea cutie, după care a închis-o. Bineînțeles rezerva de aer era suficientă. După un timp și-a pus întrebarea: pisica este vie sau nu? Concluzia lui a fost foarte interesantă: deoarece nu știa sigur care era situația din cutie, a putut presupune că: este și vie și nu, în același timp, acest lucru putând fi demonstrat doar prin deschiderea cutiei. Foarte inteligent.

Iată că a venit și mult așteptata vară, pe lângă fumul de mici și grătar perpetuu, se mai simte în aer și o oarecare senzație de anxietate cu privire la viitoarele concedii. Un lucru este sigur, atmosfera este mult mai relaxată.

Am participat recent și la expoziția Metal Show din cadrul Romexpo, care, aflată la prima ediție, a fost destul de antrenantă și dinamică pentru un domeniu care a stagnat oarecum în ultimii ani și care se pare că este în creștere în momentul de față. Să vedem și anul viitor.

Ceea ce se află dincolo de cunoștințele noastre va rămâne necunoscut dacă nu va fi explorat. Știința avansează în fiecare zi în noi moduri la care nici nu ne-am fi gândit. Lumea de astăzi nu mai seamănă deloc cu cea de acum 30 de ani. Pentru a sparge tiparele este imperativ necesară o incursiune în necunoscut, iar pentru a descoperi lucruri noi trebuie să renunțăm la cele vechi. Astfel, să înceapă aventura!