LIFE – Discovery Channel

ÎNCEPÂND DIN 5 APRILIE, ÎN FIECARE VINERI DE LA ORA 21.00

Discovery Channel prezintă în premieră un program blockbuster în zece părţi, plin de revelaţii şi aventuri palpitante, cu peste 130 de poveşti incredibile din lumea naturii.

Descoperă minunata diversitate a vieţii pe Pământ şi strategiile spectaculoase pe care animalele şi plantele şi le-au dezvoltat ca să supravieţuiască. Urmărește evoluţia în plină acţiune, căci diverşi indivizi forţează limitele comportamentului obişnuit în situaţii foarte dificile, pentru a depăşi obstacolele şi a-şi înfrunta adversarii. Narat de celebrul naturalist britanic Sir David Attenborough, Life este un program filmat în patru ani, pe parcursul a peste 3.000 de zile, străbătând fiecare habitat şi fiecare continent pentru a vă prezenta viaţa aşa cum nu aţi mai văzut-o până acum.

Tehnici cinematografice de înaltă performanţă surprind secvenţe superbe: păsări care aleargă şi dansează pe suprafaţa apei, în ritualuri de curtare uimitor de sofisticate; peşti care îşi păcălesc prădătorii folosindu-şi înotătoarele ca să zboare; şi muşte care se întrec în competiţii fascinante, pentru a-şi face ochii cât mai mari.

Episodul de deschidere oferă o introducere generală, trece în revistă plantele şi descrie câteva dintre marile grupuri de animale, propunându-şi să sublinieze trăsături comune care au contribuit la succesul fiecărui grup în parte. De asemenea, sunt prezentate momente dramatice din viaţa unor specii alese pentru comportamentul lor extraordinar. La sfârşitul fiecărui episod din serie, zece minute sunt dedicate unui material de tip making-of, intitulat Life on Location.

Echipa de filmare a programului Life a reuşit să se folosească de giroscop pentru a crea cadre stabile preluate din vehicule în mişcare, chiar şi pe teren accidentat, permiţând astfel pentru prima dată urmărirea în paralel a unor turme de reni şi de elefanţi. Camere HD miniaturale au fost folosite în număr mare pentru episodul 6 al seriei despre insecte. În Mexic, echipa a creat un fel de “pânză de păianjen” din cabluri, în desişul unei păduri, pentru a da telespectatorului senzaţia că zboară alături de milioane de fluturi-monarh, în timp ce în Zambia, filmările s-au derulat dintr-un balon cu aer cald, pentru a nu tulbura activitatea unor stoluri uriaşe de lilieci.