LA VITEZA MAXIMA

Timpul este foarte prețios, poate cel mai de preț lucru disponibil și la îndemână nouă. Multe se pot întâmpla într-o secundă, la fel cum puține se pot întâmpla într-un an. Puterea prezentului, aici și acum, poate schimba orice viitor. Este nevoie doar de dorință și puțină direcție. Cu toate acestea, viteza joacă un rol foarte important stabilind deseori reușita. Poate însăși viteza este cea care dă satisfacția la final chiar mai mult decât ajungerea la destinație. Ca într-un film din seria “Fast and Furious”, furia și viteza într-o combinație echilibrată, pot crea dependență. Nesiguranța și sentimentul că totul se poate sfârși într-o secundă obligă menținerea unei stări de maximă veghe. Toate simțurile sunt active și la capacitate maximă, iar concentrarea la un nivel înalt, similar unei curse de mașini fără pauze, în care contează cine este în frunte pe timpul cursei și nu cine termină primul.

Am citit mai demult o poveste. Cu mult timp în urmă, într-un loc îndepărtat se afla un templu în care studiau mai mulți adepți împreună cu un maestru. Dintre toți cei aflați acolo, numai unul ajunsese să atingă un nivel similar cu maestrul. Într-o bună zi, adeptul îi ceru maestrului voia să devină și el maestru la rândul său. Acesta îi spune că mai are încă o lecție de învățat. Astfel, îl trimise la un bun prieten, un rege, la o zi distanță de mers pe jos. Acesta pleacă și ajunge, într-un final, la rege. Regele îl primește în castel în interiorul căruia se afla tot luxul din lume, contrar stilului adeptului de a trăi. Văzând acest lucru, a vrut să plece, însă, la insistențele regelui, a rămas o noapte. Camera în care urma să doarmă, avea un tavan înalt de care era agățată o sabie cu o sfoară foarte subțire, care oricând putea să cadă peste pat. Văzând acest lucru nu a putut dormi toată noaptea. Dimineața îl întrebă pe rege de ce există o sabie deasupra patului. Regele îi răspunde că aceasta este ultima lecție pe care trebuie să o învețe. “La orice pas te afli cu sabia deasupra ta, gata oricând să pice”.

Va avea loc o nouă expoziție – Metal Show, dedicată industriei metalelor, între datele 13-16 mai la care vom participa. Aflată la prima ediție, sunt curios mai arată această industrie în momentul actual.

Astfel, să nu mai pierdem timpul blocați într-o viteză inferioară, să accelerăm și să înaintăm la viteză maximă!