JOCUL FARA SFARSIT

S-a terminat și vara aceasta la fel de subit precum a început. Va veni în curând mult așteptata toamnă, dar nu din punct de vedere al temperaturilor mai scăzute și a relaxării sezoniere, ci mai degrabă a relaxării financiare. Cu toate că nu a fost prea fierbinte, la sfârșitul verii unii oameni au simțit nevoia să se răcorească oarecum, chiar și cu gheață. Dar cum lucrurile frumoase nu durează decât o scurtă perioadă de timp, vara a luat sfârșit și trebuie iar să ne luăm lumea în dinți și să pășim către inevitabil. Către toamnă.

Cum arată economia la sfârșit de vară? Similar cu începutul verii doar că acum sentimentele de regrete și suspine lungi plutesc în aer înlocuindu-le treptat pe cele de anxietate și relaxare de la începutul verii, bineînțeles dinaintea concediilor. Este și normal. Pe sistemul “greu la deal cu boii mici”, lucrurile merg într-o normalitate cotidiană înainte.

În linii mari, situația economică este similară cu o piesă de teatru de care îmi aduc aminte ,denumită „În așteptarea lui Godot”. Piesa are în rolul principal doi bărbați prieteni care îl așteaptă pe al treilea denumit Godot. Problema este că Godot se lasă așteptat și nu vine, iar ei așteaptă și așteaptă… practic la infinit, dar nici nu pleacă. Nu de puține ori sunt situațiile în care ne simțim că jucăm într-o piesă de teatru, doar că scena este mai mare și nu îți poți alege cu cine să joci. O piesă în care toți vin și pleacă necontenit. Similar cu actoria de improvizație, în care trebuie să dai un răspuns pe loc, în funcție de situație.

Vom participa în luna septembrie la târgul de echipamente electrice IEAS organizat la Casa Poporului. Se anunță o creștere comparativ cu anul trecut.

Îmi aduc aminte de o zicală “Viața este o comedie, nu o tragedie”, iar dacă tot trebuie să jucăm un rol, atunci să jucăm bine!

 

Cu bine,

Ciprian Rotaru