INTERVIU BIELDA

Persoană intervievată Mihai Nica, Asociat Bielda.

Easy Engineering: O scurtă descriere a companiei și a activităților.

Mihai Nica: Bielda este brand creat și înregistrat la nivel european născut din dorința de a furniza utilaje industriale de ultima generație la prețuri corecte și calitate ridicată. Oferim servicii complete de proiectare, dimensionare, consultanță, transport, montaj punere în funcțiune, instructaj, garanție, post-garanție, service etc.

Anul acesta vom întră și pe piețele din Vest, în special Polonia și Ungaria.

Vom fi prezenți cu stand propriu Bielda și la târgul Euroblech din Germania.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

M.N: Bielda este un producător de utilaje din domeniul prelucrării metalelor. Utilajele Bielda acoperă toată gama dorită din această industrie: debitare, îndoire, sudură și curățare.

Pe lângă comercializarea produselor, asigurăm și service post vânzare în toată țară.

E.E: Care sunt noutățile în materie de produse noi?

M.N: Anul acesta am adus în gama mașini de curățare metale și non-metale cu tehnologie laser. De asemenea, am introdus în gama și aparatele de sudură cu laser.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

M.N: Le putem împărți după cele patru domenii de prelucrare ale metalelor.

Pe partea de debitare metale avem mașinile cu fiber laser pentru tablă și/sau profile, mașinile de tăiere cu plasmă și cele cu waterjet, dar și ghilotinele hidraulice.

Pe partea de îndoire avem gama de abkanturi Bielda.

Pe partea de curățare avem gama de mașini de curățare cu laser cu pulsație (pentru metale și non-metale) sau curățare continuă (pentru metale). 

Pentru partea de sudură avem aparatele Mig-Mag, roboții de sudură OTC dar și aparatele de sudură cu laser.

E.E: În ce stadiu se află piață în care activați, la momentul actual?

M.N: În acest an acoperim foarte bine piață națională, având reprezentați Bielda în București, Cluj, Iași, Timișoara și Constanța. Vom începe pe finalul anului și cu extinderea în Polonia și Ungaria profitând și de participarea cu stand Bielda la târgul EuroBlech din Germania.

Suntem în negocieri până la finele anului în curs pentru achzitia unui teren pentru showroom-ul Bielda pe centură de Nord a Bucureștiului împreună cu un teren separat pentru hala de producție. 

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

M.N: Piață are o tendința de creștere odată cu dezvoltarea industriei în Europa de Est. Trecerea de la vechile la noile tehnologii se face treptat într-o piață emergența că România. Poate pașii sunt mici, dar sunt siguri.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

M.N: Aș putea enumeră pe lângă roboții de sudură și mașină laser 3in1 proaspăt lansată cu putere de 3kW ce permite cu același aparat să sudezi, să cureți metale și să le debitezi.

E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2022?

M.N: Vom începe pe finalul anului și cu extinderea în Polonia și Ungaria profitând și de participarea cu stand Bielda la târgul EuroBlech din Germania.

Suntem în negocieri până la finele anului în curs pentru achiziția unui teren pentru showroom-ul Bielda pe centură de Nord a Bucureștiului împreună cu un teren separat pentru hala de producție.