INSULA LUI BEAR GRYLLS: OARE FEMEILE POT SUPRAVIETUI MAI USOR DECAT BARBATII?

Emisiunea celebrului expert în supravieţuire Bear Grylls – Insula lui Bear Grylls – revine pe Discovery Channel cu al doilea sezon. De această dată, acesta încearcă să afle dacă şi femeile – nu doar bărbaţii – din Anglia au ceea ce le trebuie ca să supraviețuiască în situații-limită. Pentru a vedea cum se descurcă ambele sexe, Bear Grylls va lăsa 14 englezoaice pe o insulă îndepărtată din Oceanul Pacific şi 14 englezi pe alta, la fel de pustie. Emisiunea a avut premiera luni, 22 februarie, de la ora 22:00, pe Discovery Channel.

Fiecare grup va fi absolut singur și se va filma cu resurse proprii, având la dispoziție doar câteva unelte de bază și hainele pe care le poartă. Poveștile de pe cele două insule vor fi relatate în episoade separate, fiecare episod despre viața pe insula bărbaților fiind urmat de un episod despre viața pe insula femeilor.
De această dată, provocarea va fi mai dificilă și va dura mai mult ca oricând, căci ”naufragiații” trebuie să se descurce numai prin forțele lor, rămânând singuri timp de șase săptămâni
chinuitoare, în perioada de vârf a sezonului furtunilor tropicale. Departe de luxul și confortul vieții moderne, obligați să se confrunte cu realitățile dure ale vieții în sălbăticie, vor reuși acești temerari să se descurce? Și, în final, cine va salva situația: forța fizică brută sau puterea minții?
În cadrul acestui experiment, bărbații și femeile din cele două grupuri vor filma singuri toate experiențele prin care trec, dezvăluind realitatea necruțătoare și eforturile uriașe pe care le fac pentru a supraviețui pe insulele respective.
Obligați să se descurce în condiții critice, mai știu bărbații și femeile din ziua de azi să facă ceea ce trebuie ca să supraviețuiască?

BĂRBAȚII: Episodul 1
Organizând supremul experiment de supraviețuire, Bear Grylls abandonează 14 englezi pe o insulă îndepărtată din Pacific. Băieții au la ei doar hainele pe care le poartă și câteva unelte de bază; vor rămâne complet singuri pe insulă și se vor filma între ei.
De această dată, provocarea va fi mai dură și de mai lungă durată, căci participanții vor încerca să supraviețuiască doar prin forțe proprii timp de șase săptămâni, în perioada de vârf a sezonului furtunilor tropicale.

The Island with Bear Grylls
The Island with Bear Grylls

FEMEILE: Episodul 1
Pe o insulă pustie din Pacific, Bear Grylls abandonează 14 englezoaice obișnuite, care vor avea la ele doar hainele cu care sunt îmbrăcate și câteva unelte de bază. Nu vor primi niciun fel de provizii, cu excepția unei rezerve de apă suficiente pentru o singură zi. Ca și băieții de pe insula cealaltă, și ele vor rămâne singure timp de șase săptămâni, filmând singure experiențele prin care vor trece. Complet lipsite de luxul și confortul vieții din secolul 21, vor reuși aceste femei să demonstreze că au forța fizică și mentală cu care să supraviețuiască și poate chiar să-i întreacă pe băieții din echipa adversă?
De la prima vedere, femeile își dau seama că insula pe care vor trăi o vreme e departe de viziunea paradisiacă la care sperau multe dintre ele. În realitate, le așteaptă un țărm acoperit mai degrabă cu nămol decât cu nisip, năpădit de o junglă necruțătoare, care se întinde până la marginea apei.