Industria de prelucrare a maselor plastice din România trebuie să facă faţă provocărilor globalizării şi să deschidă porţile marilor schimbări. Introducerea noilor tehnologii inovatoare, împreună cu un nou mod de abordare a activităţilor, vor fi în masură să facă acest sector de activitate mai eficient şi mai competitiv. Pe 10 iunie, la Sibiu, Chorus Engineering a organizat simpozionul „Innovation Day 2015” în cadrul unui eveniment organizat împreună cu partenerii săi: Sumitomo (SHI) Demag, Sepro Group, Labotek SA și Frigel Firenze care a cuprins dezbateri asupra inovaţiilor şi a tehnologiilor inovative.
În cadrul evenimentului a fost prezentată o demonstrație live a unei linii de producție de turnare prin injecție bazată pe mașina „all electric” IntElect Sumitomo SHI Demag echipată cu robotul manipulator Sepro Succes 11. Uscătorul Labotek DDM 180 și sistemul compact de termocontrol al apei de răcire Frigel RAD 80/20.
Un numar mare de firme din domeniul producţiei de componente pentru industria auto și electrică au participat la evenimentul ce a avut loc în cadrul Redalexpo Sibiu, invitați de către Chorus Engineering – reprezentanța unică în România a celor mai importanți producători din sectorul construcţiei de utilaje şi echipamente
auxiliare pentru turnarea prin injecţie a maselor plastice respectiv: Sumitomo (SHI) Demag, (maşini de turnare prin injecţie), Labotek SA (sisteme de uscare și alimentare) Sepro Group (roboți manipulatori) Frigel Firenze (Sisteme de control a temperaturii apei de proces). Evenimentul s-a concentrat asupra a ceea ce înseamnă inovaţie, cum se poate începe şi administra un proces de inovaţie în interiorul firmelor şi care sunt inovaţiile în domeniul turnării prin injecţie a maselor plastice.
Chorus Engineeering a lansat o nouă provocare şi, la scurt timp de la Evenimentul “Ziua Tehnologiei – Eficiența în Producție” desfaşurat la Timişoara în noiembrie 2014, a organizat, în data de 10 Iunie 2015, un alt eveniment: Innovation Day 2015, în noul centru de expoziţii Redalexpo din Sibiu, inaugurat cu această ocazie. Este primul eveniment de acest gen în zona centrală a României, zonă unde se află cea mai mare concentrație de producători din domeniul turnării prin injecție pentru piese auto, componente electrice și componente de înaltă tehnologie.
Pe durata evenimentului a fost prezentată o analiză comparativă detaliată a costurilor de operare ale maşinilor total electrice pe un exemplu concret. Astfel, rezultatele practice din producţie au dovedit cum un echipament de ultimă generaţie cu un cost iniţial aparent ridicat oferă avantaje economice semnificative faţă de un sistem tradiţional de tip hidraulic printr-o recuperare rapidă a investiției (coeficient ROI foarte redus).
Participanții din partea Continental Powertrain Romania din Braşov au împărtăşit experiența avută în folosirea unei mașini complet electrică de turnare prin injecție subliniind avantajele pe care o maşină de acest tip le aduce în producţia de piese complexe de înaltă precizie şi nivel tehnic.