INDAGRA 2016: 64.800 DE VIZITATORI SI 515 DE FIRME EXPOZANTE

Centrul Expoziţional ROMEXPO a găzduit între 2 și 6 noiembrie cea mai importantă manifestare cu profil agricol, organizată anual în România, INDAGRA – Târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei.

Ediția 2016 a târgului a reunit la standuri 515 companii din 22 de ţări. România a fost prezentă cu peste 340 de companii, iar peste 160 de firme expozante au venit din ţările cu tradiţie în domeniul agricol, în exportul şi importul de produse şi echipamente performante: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Astfel, gradul de internaţionalizare al ediţiei recent încheiate a fost de 34%. Produsele și serviciile ofertate, precum și activitățile conexe în care vizitatorii au fost implicați, fie la standuri, fie în spațiile dedicate conferințelor și seminariilor, au contribuit la creșterea notorietății celei de-a 21-a ediții a INDAGRA, desfășurată sub înaltul patronaj al Președintelui României.

Plusul de valoare adăugat târgului prin calitatea exponatelor a contribuit la o participare numeroasă a publicului. Astfel, între 2 și 6 noiembrie, la INDAGRA au fost 64.800 de vizitatori, atât specialiști, cât și amatori de produse și servicii aparţinând agriculturii românești și internaționale (utilaje și echipamente agricole, produse din: horticultură, zootehnie sau produse alimentare provenite de la micii producători.)

INDAGRA s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Președintelui României Deschiderea a avut loc în prezența președintelui Klaus Iohannis, dar și a ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. La inaugurarea celui mai important eveniment al agriculturii a fost prezent și Mihai Daraban, președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, parteneră a Romexpo în ceea ce privește organizarea INDAGRA.

Târgul a oferit ocazia președintelui Klaus Iohannis de a dezbate împreună cu fermierii situația actuală și viitorul agriculturii românești. Astfel, în cadrul conferinței „Președintele României în dialog cu agricultorii”, a adus în discuție atât potențialul crescut al agriculturii românești, pe toate segmentele ei (agricol, zootehnic, horticol), cât și problemele cu care se confruntă fermierul român, identificând, totodată, și soluțiile prin care acestea se pot rezolva.

Expunere de echipamente şi utilaje în valoare totală de 117.000.000 de euro

INDAGRA 2016 a reprezentat un dialog permanent între producătorii, importatorii și distribuitorii de mașini și echipamente agricole dintre cele mai performante și potențialii clienți. Pe parcursul celor cinci zile de eveniment, s-au prezentat și s-au achiziționat produse care  reprezintă vârfuri de gamă și care marchează tendințele în materie de utilaje prin care se pot facilita progresul și performanța în: cultura legumelor, fructelor şi seminţelor, creşterea animalelor, viticultura şi vinificaţie. Multe dintre serviciile, produsele și echipamentele expuse au beneficiat de discount-uri cuprinse între 10% şi 50%, aplicate pe întreaga perioadă a târgului.

La eveniment au fost prezente și cele mai importante asociații și uniuni ale crescătorilor de oi, capre, cai și vite, păsări și animale mici. Acestea au expus exemplare aparținând unora dintre renumitele rase și specii preferate și crescute de către fermierii români.