Să ne imaginam un tărâm îndepărtat în care specialiștii în economie umblă necontenit peste tot, unde afacerile înfloresc de pe-o zi pe alta, călătoriile nu sunt predominat pentru afaceri, iar vacanțele durează mai mult decât ar trebui. O lume în care se construiește un viitor sustenabil bazat pe tehnologii inovatoare și în același ton cu natura și mediul înconjurător. Unde există o logică normală a lucrurilor și unde un soare mare strălucește pe un cer albastru. O imagine poate puțin bizară pentru unii, dar perfect normală în același timp. Conform unor teorii care există de ceva vreme, sunt o infinitate de dimensiuni ce funcționează practic în același timp, cu o infinitate de variabile. Să luăm spre exemplu o lume care funcționează invers comparativ cu a noastră, în care totul se întâmplă invers logicii normale pe care o știm. Practic dimensiunea aceasta ar fi ceva de genul: în orașele mari poți circula de la un capăt la celălalt în 20 de minute pe autostrăzi suspendate sau prin tuneluri, nimeni nu se grăbește să ajungă nicăieri, ziua de muncă e de 5-6 ore și nu de 12, oamenii sunt relaxați și fără griji șamd. Cred că teoreticienii aveau o oarecare dreptate deoarece câteodată mi se pare că trăim în dimensiunea opusă, ca și cum realitatea originală ar fi în altă parte și tot ceea ce vedem este doar copia negativă.

Recent, s-a descoperit apă pe Marte, în stare înghețată. O știre uluitoare după părerea mea, însemnând practic că la un moment, conform legilor naturii, a existat viață și poate există chiar și acum. De asemenea, se găsesc în fiecare zi multe planete care sunt considerate a avea chiar viață inteligentă. Trăim niște vremuri interesante.

Iată că a venit și toamna, s-a răcit afară, iar numărul mașinilor parcă s-a triplat semănând cu un mare parc de mașini mobil, ca și cum toți ar fi plecat în același timp, în același loc. Nimic nou. Vacanțele de vară s-au dus și se apropie cele de iarna, simțindu-se în aer nostalgie impregnată cu o oarecare bucurie pentru lunile ce vor veni.

Am fost recent în Germania, la fabrica producătorului internațional de utilaje de construcții Wacker Neuson, unde am putut testa ultimele inovații tehnologice din domeniu pe “pielea noastră”, incluzând excavatoare electrice sau rulouri compactoare controlate prin telecomandă. O experiență interesantă pot spune, concluzia fiind că utilajele devin din ce în ce mai ușor de folosit, mai economice și ecologice, dar, în același timp, punându-se accentul pe confortul utilizatorilor și pe inovație.

Numărul acesta împlinim trei ani! Cu ocazia aceasta aș dori să le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și pentru încrederea acordată!

 

Numai bine,

Ciprian Rotaru

About The Author