Green Building Professional

Romania Green Building Council a inițiat un program de certificare și training pentru a extinde gradul de competență în domeniul construcțiilor verzi, dedicat specialiștilor care activează în industria construcțiilor și domenii conexe, care doresc să se implice activ în transformarea sustenabilă a mediului construit.

În cadrul cursurilor, participanții au parte de o introducere complexă în diferitele fațete ale construcțiilor verzi, trecând prin aspecte financiare, certificări voluntare, proiectare, materiale și instalații, managementul clădirilor verzi, amenajarea spațiului exterior și metode de reducere a consumului.

Programul a fost creat anume pentru a asigura instruirea interdisciplinară având în vedere că pentru implementarea cu succes a proiectelor de construcții verzi, colaborarea între experți din industrii diferite este esențială. Cursurile includ o parte teoretică și studii de caz furnizate de experți în domeniu, activi atât la nivel național cât și internațional.

Romania Green Building Council, împreună cu platforma Construction21, dezvoltă o baza de date europeană cu toate certificările în industria construcțiilor sustenabile, atât cele ale Consiliilor pentru Clădiri Verzi cât și ale altor organizații și asociații de profil din Europa.

Astfel, platforma va oferi un ghid comprehensiv pentru profesioniștii în clădiri verzi, semnalând traininguri și cursuri de specializare de-a lungul întregului continent. Aducând laolaltă toate cursurile de perfecționare pentru specialiști în industria construcțiilor sustenabile, secțiunea de Training a platformei Construction21 va pune la dispoziția celor interesați informații despre cursuri și comparații între diferitele programe. Platforma poate fi accesată la adresa http://www.construction21.eu/training/.