FILOZOFII TEHNOLOGICE

Totul pornește, în esență, de la o idee, iar aceasta apare de obicei în urma unor necesități de diverse naturi. Acestea pot lua forma unor necesități imediate, dar și unele mai îndepărtate, având totuși un numitor comun – mediul înconjurător, în alte cuvinte toți factorii de influență pro, dar și contra unei acțiuni într-o direcție definită. În același timp, mediul înconjurător este într-o continuă schimbare, dar și adaptare. Ar putea fi descris ca un proces tehnologic infinit în complexitate, dar și în întindere. Acest proces, odată pus în mișcare prin procese mecanice, direcționează energii în diverse medii, în funcție de diferite necesități, iar, in funcție de aceste necesități, apar diverse influențe variabile asupra mediilor respective, precum cel al nostru, al vieții organice, având ca efect apariția ideilor sau filozofiilor pentru a rezista ori a capta aceste influențe, in funcție de natura acestora – similar cu o roată a norocului la care avem cu toții acces, ce se învârte necontenit, dar nu poate câștiga nimeni nimic mai mult decât premiile inscripționate.

Filozofiile au existat de-a lungul timpului, acestea purtând diverse denumiri și servind de la scopuri mici, precum simplificarea sau eficientizare transportului ori a producției hranei, până la unele mai mari care au definit ulterior umanitatea, precum explorarea spațiului sau descoperirea unor legi fundamentale ale fizicii. Este încă un mister pentru știință faptul că un lucru imaterial precum un gând sau o idee să poată să miște ceva material, precum o mână. În alte cuvinte, o magie tehnică biologică misterioasă și fundamentală care este folosită în orice moment, nu poate fi explicată.

Filozofia și ideile care apar și există astăzi ne vor structura practic viitorul nostru individual, dar și comun, care este încă nescris, dar oarecum estimabil în funcție de acești parametri, dar și de mediul înconjurător. Trezirea se face întotdeauna cu apă rece. Cu ajutorul tehnologiei, oamenii au putut explora cele mai îndepărtate locuri ale planetei, adaptând în continuu orice mișcare la mediul în care se aflau. Mai demult, o maximă spunea: „urmează-ţi visele, oriunde te-ar duce”. Nu mai rămâne decât să visăm frumos şi să transformăm visul în realitate. Adică să ne trezim.

Cu bine,

Editor Șef

Ciprian Rotaru