Exponential investeste 500.000 euro în centrul V.I.S. din Târgu Jiu

Târgu Jiu, 13 decembrie 2012 – Compania Exponenţial anunţă o investiţie de 500.000 de euro în dezvoltarea celui mai modern centru de echipamente şi utilaje din domeniul construcţiilor din Târgu Jiu. Investiţia în proiectul green-field de construire a centrului VIS (Vânzări, Închirieri, Service) a început în anul 2007, iar suprafaţa totală se întinde pe 5.500 de metri pătraţi. VIS aduce pe piaţa din Târgu Jiu conceptul de One Stop Shop: Vânzări, Închirieri, Service într-un singur loc.

Compania Exponenţial din Târgu Jiu, unul dintre liderii de piaţă în sectorul său de activitate, anunţă finalizarea în proporţie de peste 90% a lucrărilor de construcţie la centrul VIS, cel mai modern spaţiu de echipamente şi utilaje din domeniul construcţiilor din oraş. Investiţia începută în anul 2007 se ridică la 500.000 de euro şi este constituită dintr-un ansamblu de clădiri cu destinaţie de showroom, service şi depozit. Suprafaţa totală a proiectului este de peste 5.500 de metri pătraţi, dintre care peste jumătate reprezintă suprafaţa construită şi beneficiază de aproximativ 40 de locuri de parcare.

„Preocuparea pentru nevoile clienţilor a reprezentat un obiectiv permanent al afacerii noastre şi un diferenţiator pe piaţă, dincolo de cifre. De aceea, prin inaugurarea centrului VIS dorim să venim în întâmpinarea clienţilor noştri, oferindu-le un loc de unde pot cumpăra, închiria sau beneficia de service pentru echipamentele de construcţii şi agricole, instalaţii termosanitare şi electrocasnice încorporabile, într-un singur loc”, a declarat Costel Mitruţ, director general Exponenţial.

Centrul VIS aplică un concept folosit cu succes în afaceri, însă inedit pe piaţa din Târgu Jiu, îndeosebi în domeniul construcţiilor, şi anume One Stop Shop: clienţii găsesc de acum la centrul VIS servicii de vânzări, închirieri şi service într-un singur loc, şi vor putea astfel să economisească timp, găsind soluţii la nevoile lor printr-un singur drum.

Deschiderea centrului VIS a dus la crearea de noi locuri de muncă pe piaţa din Târgu Jiu. În prezent, Exponenţial beneficiază de o forţă de muncă de peste 70 de angajaţi, dintre care peste 50 îşi desfăşoară activitatea în Târgu Jiu. Compania este prezentă prin magazine şi agenţi de vânzări în oraşele Târgu Jiu, Slatina, Craiova, Motru şi Bucureşti.

Compania Exponenţial a încheiat anul 2011 cu o cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro, ceea ce i-a adus clasarea pe locul întâi în domeniul său de activitate în Topul Firmelor alcătuit de Camera de Comerţ şi Industrie Gorj.

Obiectivele Exponenţial pentru perioada următoare sunt creşterea cotei de piaţă şi a cifrei de afaceri, precum şi lansarea de noi concepte în domeniul de activitate. „Nevoia deschiderii centrului VIS din Târgu Jiu a venit ca rezultat al planurilor noastre de dezvoltare, deoarece se simţea nevoia unei locaţii mult mai mari, în care să putem oferi clienţilor existenţi dar şi potenţiali produse şi servicii diverse la un nivel de prezentare mult mai bun. Ne dorim ca odată cu finalizarea investiţiei noastre să constatăm şi o creştere a pieţei de profil”, a precizat Costel Mitruţ.

Centrul VIS comercializează o gamă extinsă de produse şi servicii, printre care echipamente şi consumabile pentru construcţii şi industrie, echipamente pentru protecţia muncii, maşini agricole, solarii şi  sere profesionale, centrale termice şi instalaţii sanitare, panouri solare şi fotovoltaice, piscine rezidenţiale şi publice, electrocasnice încorporabile şi mobilier pe comandă.

Pentru mai multe detalii despre companie accesaţi www.exponential.ro, www.prelucrarepardoseli.ro, www.bucatariiunice.ro.

Despre Exponenţial

S.C. Exponenţial S.R.L a fost înfiinţată în anul 1996 ca societate cu capital integral românesc şi activează pe piaţa echipamentelor şi accesoriilor pentru construcţii, agricultură şi instalaţii. Încă de la început, compania şi-a propus să dezvolte în permanenţă soluţii menite să garanteze accesul rapid, simplu şi continuu la tehnologie durabilă şi service profesionist. În cei peste 16 ani de experienţă în comercializarea de produse şi accesorii performante, compania a devenit partener al celor mai importanţi producători şi importatori din domeniu: Robert Bosch, Andreas Stihl Motounelte, AGENT TRADE, Interprima, Kärcher, Makita, Honda, Willo, Unior, Stanley sau Braco.

Din anul 2008, Exponenţial este reprezentantul oficial al firmei Schwamborn în România, punând la dispoziţia clienţilor o gamă completă de echipamente şi servicii destinate industriei pardoselilor, comercializate chiar de către firma mamă din Germania.

Începând cu anul 2012, Exponenţial s-a alăturat grupului de firme din reţeaua TEHNIK (www.reteaua-tehnik.ro), un grup de firme prezente în 15 oraşe din ţară care îşi propune să aducă pe piaţă o ofertă unitară de produse şi servicii.

Începând cu anul 2010, Exponenţial oferă o gamă variată de electroasnice încorporabile şi mobilier de bucătărie pe comandă (www.bucatariiunice.ro). Acest serviciu vine în întâmpinarea nevoilor clienţilor cu produse marca Bosch, Siemens, Blanco, Hafele sau Teka.

Exponenţial este structurată în patru departamente importante: Departamentul vânzări prin magazine şi showroom-uri; Departamentul vânzări prin agenţi specializaţi; Service utilaje, echipamente şi centrale termice; Logistică, Marketing şi Administrativ. În prezent, compania beneficiază de o reţea proprie de distribuitori în zona Olteniei şi îşi desfăşoară activitatea în patru oraşe importante din sudul ţării: Târgu Jiu, Craiova, Slatina şi Motru, precum şi în Bucureşti.

Implicarea în viaţa comunităţii

Exponenţial acordă o importanţă deosebită implicării în societate, sprijinind comunitatea prin acţiuni caritabile. În acest sens, în anul 2010, în colaborare cu Schwamborn, Exponenţial a renovat pardoselile mai multe săli ale centrului de recuperare neuropsihomotorie şi de asistenţă socială «Crinul Alb», din Bucureşti. Un eveniment similar a fost organizat de compania germană în cadrul unei şcoli din Bulgaria.

www. exponential.ro