EXPLORAM COSMOSUL – FASCINANTA LUME A SPATIULUI COSMIC

De la secretele găurilor negre până la lumile extraterestre, seria Explorăm Cosmosul apelează la imagini uluitoare de grafică pe computer ca să ne prezinte planete, sateliți naturali, găuri negre, stele și galaxii întregi, dezvăluindu-le strat cu strat, pentru a descifra mistere care învăluie originea lor și destinul întregului Univers. Există forme de viață dincolo de suprafața lui Marte? Ce se întâmplă când pătrunzi într-o ”gaură de vierme”? Ce se află în centrul Soarelui? Și cum au contribuit asteroizii la modelarea sistemului nostru solar?

Seria își propune să exploreze aceste mistere și multe altele, secționând roci spațiale, decojind suprafața planetelor și demontând stele din galaxiile lor, pentru a ne dezvălui secrete bine ascunse de șase minuni spațiale: Soarele, găurile negre, asteroizii, planeta Marte, cometele și diverse alte lumi extraterestre. Explorând aceste peisaje cosmice unice, ne întâlnim față în față cu cei a căror misiune este să le înțeleagă cât mai bine: cercetătorii care derulează misiuni îndrăznețe pentru a găsi răspunsurile mai multor întrebări dificile.

Aflăm astfel cum pot oamenii de știință să se folosească de dunele de nisip ca să prognozeze fenomene meteo de pe Marte, cum au creat inginerii un robot spațial care sondează un asteroid și aduce mostre din el pe Pământ sau cum au descoperit astronomii că într-o bună zi galaxia noastră se va ciocni de cea învecinată.

Programul prezintă lumi pe care nimeni nu le-a mai văzut până acum, iar secvențele uimitoare de grafică și animație pe computer ne ajută să vedem totul în secțiune, dezvăluind peisaje extraterestre cu peșteri fragile de lavă, mări agitate de plasmă, mine cosmice de platină și chiar o gaură neagră, înfometată, aflată în centrul galaxiei noastre. Mai mult, aflăm că toate aceste minuni cosmice joacă un rol surprinzător în definirea locului nostru în Univers.

Secretele găurii negre

Explorăm în secțiune găurile negre, unele dintre cele mai de temut elemente din univers și demontăm galaxii întregi de stele, planete și praf cosmic, înlăturând strat cu strat ca să putem descifra secretele acestor pericole ce ne pândesc tăcute din peisajul cosmic care ne înconjoară.

discovery 2 text

În interiorul Soarelui

Explorăm Soarele, dând deoparte strat cu strat, și studiem mări de plasmă în fierbere, particule de lumină și câmpuri de forță, pentru a descifra secretele care se ascund dincolo de suprafața corpului ceresc care alimentează cu energie Pământul.

Asteroizi ucigași

Studiem strat cu strat asteroizi pe care îi decojim treptat, explorăm cratere văzute în secțiune și explodăm straturi succesive de rocă pentru a explora aceste lumi miniaturale și secretele care se leagă de începuturile sistemului nostru solar.

Expediție pe Marte

Explorăm în secțiune planeta Marte și îndepărtăm strat cu strat furtuni de praf, calote glaciare și vulcani gigantici, pentru a încerca să descifrăm secretele ascunse ale Planetei Roșii.

Pe urmele unei comete

Studiem îndeaproape comete, dând deoparte strat cu strat din structura lor și examinându-le celebrele cozi pentru a scoate la lumină secretele acestor vizitatori misterioși, sosiți din străfundurile spațiului cosmic.

Lumi extraterestre

Studiem în secțiune planete bizare și sateliți naturali stranii, explorăm strat cu strat atmosfera lor impenetrabilă, crustele de gheață și oceanele extraterestre care ascund secretele acestor lumi aflate atât de departe de Pământul nostru.