EXPERTI IN EXPLOZII – CUM SA ARUNCI IN AER LUCRURILE DE CARE NU MAI AI NEVOIE

Matt Barnett, specialist în materiale explozibile, fondatorul și președintele companiei Texplo Explosives, este omul pe care e bine să-l chemați atunci când aveți nevoie să aruncați ceva în aer. Matt are în toată lumea clienți care îl solicită pentru proiecte de detonare cât se poate de variate, de la bombele de peste 100 kg din Al Doilea Război Mondial, până la laboratoare de preparat metamfetamine sau vehicule blindate, pentru armată.

Noua serie Experți în explozii poate fi urmărită pe Discovery Channel, în fiecare vineri, de la ora 21:00.

Fiecare proiect are anumite probleme specifice, așa încât Matt se bizuie pe ajutorul echipei lui de la Texplo, alcătuită din colegi de breaslă care îi sunt și vechi prieteni. Pentru fiecare proiect în parte, Matt și echipa Texplo trebuie să identifice cel mai bun plan, cele mai potrivite instrumente și materiale explozibile, ca să se asigure că, în final, se aleg cu un client fericit și o explozie pe cinste, fără să fie cineva rănit pe parcurs.

dscovery text

Ep. 1 – Nu avem voie să greșim

Matt primește un telefon de la Agenția Națională de Servicii Comunitare din Puerto Rico, pentru că o bombă de 110 kg, din Al Doilea Război Mondial, a fost adusă de valuri pe țărmul portorican. Dar înainte să poată pleca din SUA ca să detoneze această bombă uriașă,

specialistul primește un alt apel urgent: o rulotă din apropiere, în care a fost amenajat un laborator pentru preparat metamfetamine, este plină de capcane de siguranță și substanțe chimice toxice, inflamabile – deci totul trebuie aruncat în aer cât mai curând.

Ep. 2 – Dărâmăm totul

După ce un bărbat găsește pe terenul lui o cutie veche cu dinamită, Matt și Jeremy își pun costumele speciale, ca să poată muta și detona explozibilul instabil înainte să fie rănit cineva. Mai târziu, Matt primește un apel de la proprietarul unui teren de importanță istorică din Texas, care îl roagă să arunce în aer o casă veche, aflată într-o stare deplorabilă. Specialistul trebuie să folosească în mod strategic bombe cu apă și o cantitate uriașă de materiale explozibile ca să dărâme integral casa respectivă, dar să nu afecteze și restul construcțiilor istorice din jur.