EFdeN, reprezentanta României în finala Solar Decathlon Europe 2014, a deschis şantierul din Băneasa Shopping City, vineri, 3 aprilie 2014. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa colaboratorilor echipei, a presei şi a membrilor EFdeN, dar și a foștilor „decatleți” din PRISPA. Deschiderea oficială a șantierului a fost un motiv pentru a le mulțumi tuturor celor care au susținut această inițiativă, dar și un moment de sărbătoare pentru toți cei implicați.

După un an de proiectare şi nenumărate şedinţe, dezbateri şi posibile soluţii, echipa EFdeN a ajuns la proiectul final. Evenimentul a avut două părți: o sesiune de discursuri, urmată de una de networking, chiar pe locul unde se va înălța prototipul de casă solară EFdeN.

Partenerii EFdeN nu au vorbit doar despre o implicare a organizațiilor pe care le reprezintă într-un proiect inedit, ci despre cum au fost cuceriți de munca și entuziasmul echipei de studenți și despre relația deosebită care s-a dezvoltat în timp ca urmare a colaborării. De asemenea, după momentul discursurilor, toți cei peste o sută de invitați, au pășit pentru prima dată în perimetrul destinat construcției prototipului EFdeN. Aici, fiecare dintre cei prezenți și-au pus amprenta pe fundația casei, printr-o semnătură și o dedicație pe unul dintre piciorușele reglabile de susținere a prototipului – fundația temporară a acestei clădiri. Chiar din acest loc, Tudor Prisecaru, Subsecretar de Stat în Ministerul Educației Naționale, a felicitat din nou echipa și le-a urat acestora mult succes în confruntarea cu celelalte 19 echipe pe pământ francez.

Deschis cu succes, șantierul EFdeN urmează să fie de acum activat de operațiunile de construcție. Până în iunie “decatleții” EFdeN vor fi prezenți atât pe situl din parcarea Băneasa Shopping City, cât și la Universitatea Tehnică de Construcții București, desfășurând în paralel două spații de lucru.

EFdeN este reprezentanta României în finala Solar Decathlon Europe 2014, cea mai prestigioasă competiție de arhitectură solară și tehnologii integrate ce se adresează universităților și instituțiilor de învățământ din toată lumea.

EFdeN este o echipă de peste 60 de studenți, care a proiectat, iar acum construiește o casă solară eficientă energetic, sustenabilă, inteligentă, dar și în permanentă conexiune cu natura datorită integrării unei sere hibrid dedicată conceptului de ”urban farming”. Misiunea EFdeN este aceea de a construi casa viitorului care, în varianta industrializată, să rezolve problemele de densificare a locuirii, de mobilitate și de lipsă a spațiului verde specifice Bucureștiului, în același timp susținând generarea de comunități sustenabile.

Mai multe detalii despre EFdeN se regăsesc pe site-ul oficial sau pe pagina oficialã de Facebook.

About The Author