DUETUL PERFECT PENTRU EFICIENŢĂ CRESCUTĂ: SUDAREA ÎN TANDEM CU TPS/I TWIN PUSH DE LA FRONIUS

Fronius oferă procedeul său de sudare în tandem inclusiv pe platforma de sudare TPS/i. Sistemul de sudare cu productivitate ridicată TPS/i TWIN Push nu este doar mai compact, mai uşor de comandat şi mai interconectabil, ci reprezintă şi o evoluţie a procedeului de sudare. Pentru utilizator acest lucru înseamnă rate de depunere mai mari, viteze de sudare mai ridicate şi o eficienţă sporită în producţie datorită unui efort mai redus de pregătire a lucrărilor şi retuşare a defectelor.

Sudarea cu productivitate ridicată se distinge printr-o rată de depunere mare, care permite un volum ridicat de suduri sau viteze de sudare ridicate. Acest lucru este relevant mai ales la îmbinarea pieselor voluminoase sau sudurile lungi pentru utilaje de construcţie, vehicule utilitare, dar şi componente auto şi în construcţiile navale. Performanţa mare a procesorului TPS/i îmbunătăţeşte procedeul de sudare în tandem sincronizat TWIN Push: Procedeul este încă şi mai stabil şi mai fiabil, iar capacitatea ridicată de umplere a rosturilor economiseşte utilizatorului timpul pentru pregătirea componentelor. Inclusiv lucrările ulterioare de retuşare pot fi reduse, pentru că reglarea precisă a procedeului de sudare permite o desprindere controlată a picăturilor şi o energie liniară mică în componentă, garantând astfel rezultate cu stropi puţini şi deformare minimă.

Cu TPS/i TWIN Push Fronius oferă noi variante de proces şi reglare: PMC (Pulse Multi Control) TWIN se distinge printr-un arc electric în impulsuri scurt, focusat şi garantează astfel o pătrundere îmbunătăţită şi o viteză de sudare ridicată. Opţiunea PulseSync permite utilizatorului să aleagă viteze de avansare foarte diferite între ele pentru cele două sârme pentru sudare. În acest fel, utilizatorul are mai mult spaţiu de manevră pentru adaptarea ideală a parametrilor de sudare la componenta sa şi pentru obţinerea de viteze de sudare mai mari. Sursa de curent corectează automat toţi parametrii de sudare relevanţi, cum sunt proprietăţile de amorsare, momentul desprinderii picăturilor şi raportul de pulsare. În plus, noile mecanisme de reglare sunt gândite să asiste sudorul: Funcţia de stabilizare a lungimii arcului electric şi funcţia de stabilizare a adâncimii de pătrunderea măresc stabilitatea procesului şi uşurează parametrizarea. Atunci când poziţia interfeţei variază, de exemplu din cauza deformării componentei sau a fixării imprecise, ajută funcţia de căutare automată a rostului: În timpul sudării, sistemul de sudare transmite robotului un semnal de căutare a rostului de sudare, pentru ca robotul să efectueze corecţia, dacă este necesar.

Sistem rafinat – durată mare de viaţă

Procedeul TWIN se bazează pe sudarea în tandem, care presupune faptul că două sârme pentru sudare sunt transportate către un pistolet de sudare cu duză de gaz comună, rămânând însă izolate electric una faţă de cealaltă. În acest fel, arcurile electrice se pot regla individual, se pot sincroniza exact şi adapta reciproc – inclusiv în condiţii de putere diferită. Pe lângă două surse de curent TPS/i, sistemul TWIN Push are nevoie de un controler TWIN. Acest sincronizează procedeul de sudare şi îndeplineşte funcţia de interfaţă, compatibilă cu toate mărcile de robot. Dispozitivul compact de avans sârmă, sistemul de răcire, pachetul de furtunuri şi pistoletul de sudare TWIN completează sistemul de sudare.

Răcirea îmbunătăţită a pistoletului de sudare permite o durată de viaţă mai lungă pentru consumabile. În plus, Fronius a conceput Robacta TSS/i TorchServiceStation: Sistemul de curăţare a pistoletului de sudare îmbină diverse metode de curăţare, cum ar fi curăţarea cu înaltă presiune, curăţarea cu peria şi curăţarea magnetică, dar şi curăţarea cu ajutorul frezei. Dispozitivul profesional de curăţare a pistoletului reduce costurile totale, datorită unei durate de viaţă mai mari a consumabilelor.

Eficienţa sistemului de sudare poate fi sporită de asemenea prin utilizarea staţiei de schimbare a pistoletelor de sudare TX TWIN: Consola permite schimbarea automată între corpurile de pistolet TWIN şi Single. În acest fel acelaşi sistem poate suda locuri deosebit de greu accesibile cu corpul de pistolet single mai compact. Robotul schimbă automat corpul pistoletului – acest lucru face posibile turele „fantomă”.