CE MAȘINĂ DE TUNS IARBA SE POTRIVEȘTE GRĂDINII DUMNEAVOASTRĂ? AVANTAJELE DIFERITELOR TIPURI DE MAȘINI DE TUNS IARBA DINTR-O PRIVIRE

Grădina privată este o importantă oază de liniște pentru mulți. Un gazon sănătos și verde, un pat de flori splendid, o mică piscină: în grădina proprie, opțiunile de design sunt foarte diverse. Dar pentru ca locul de recreere amenajat cu drag și cu multă muncă să arate și bine îngrijit, este nevoie de o îngrijire regulată. Mai presus de toate, iarba trebuie cosită curat la anumite intervale de timp. Ce bine că această sarcină poate fi cu adevărat distractivă cu mașina de tuns iarba potrivită! Dar găsirea acesteia nu este atât de ușoară, având în vedere gama imensă de mașini de tuns gazonul. Noi vă prezentăm avantajele diferitelor tipuri de mașini de tuns gazonul, astfel încât să puteți decide singur dacă ar fi mai bine să folosiți mașina de tuns gazonul fără fir, mașina de tuns gazonul electrică sau pe benzină, mașina de tuns gazonul robotizată sau mașina de tuns gazonul manuală.

Vă vom prezenta pe scurt diferitele tipuri de mașini de tuns gazonul și avantajele acestora.

Diferitele tipuri de mașini de tuns gazonul dintr-o privire

Mașină de tuns gazonul cu acumulator

Mașinile cu accumulator de tuns gazonul de la Einhell vă permit să lucrați fără cabluri și cu flexibilitate maximă. Atunci când acumulatorii Power X-Change sunt încărcați, mașina de tuns iarba fără fir este gata de utilizare în orice moment. În funcție de lățimea de tăiere și de bateriile utilizate, diferitele modele sunt potrivite atât pentru peluze mari, cât și pentru peluze mici. Mașinile noastre de tuns iarba cu baterii sunt disponibile în prezent cu lățimi de tăiere între 30 și 47 cm. Pentru suprafețe mari, se folosește tehnologia Einhell Twin-Pack. Aceasta combină doi acumulatori litiu-ion de 18 V pentru a furniza o putere de 36 V. De altfel, mașina noastră fără fir de tuns iarba GE-CM 36/47 S HW Li este recomandată chiar și pentru suprafețe de până la 700 m², deoarece are două sloturi suplimentare pentru acumulatori. Cu această tehnologie twin-pack dublă, de îndată ce primii doi acumulatori sunt goi, tunderea continuă automat cu ajutorul celor doi acumulatori suplimentari.

În plus, mașinile fără cablu de tuns gazonul sunt ecologice, funcționează fără gaze de eșapament, sunt foarte silențioase și, în comparație cu mașinile de tuns gazonul pe benzină, sunt foarte ușoare și necesită mult mai puțină întreținere. Acest lucru le face mai ușor de manevrat și, datorită designului lor compact, sunt, de asemenea, mai ușor de depozitat și nu ocupă mult spațiu.

Mașină de tuns gazon pe benzină

Aveți nevoie de putere maximă pentru peluze foarte mari? Atunci o mașină de tuns gazonul pe benzină este aparatul potrivit pentru dumneavoastră. Mașinile de tuns iarba pe benzină sunt propulsate de un motor puternic în 4 timpi și astfel se impun și împotriva ierbii înalte și dens crescute. Cu lățimi de tăiere între 40 și 56 cm, suprafețe foarte mari de până la 2.200 m² pot fi cosite în cel mai scurt timp. Dispozitivele fără fir, de înaltă performanță, sunt foarte durabile, cu o îngrijire și întreținere corespunzătoare. În comparație cu mașinile de tuns iarba fără cablu și electrice, mașinile de tuns iarba pe benzină sunt de obicei ceva mai zgomotoase în funcționare. Au, de asemenea, o greutate mai mare, dar, dacă sunt echipate cu roți cu tracțiune, pot fi totuși ghidate cu puțin efort consumat.

Mașină electrică de tuns iarbă

Mașina electrică de tuns gazonul poate fi găsită în multe grădini mai mici. Mașina electrică de tuns iarba este atât de populară pentru că funcționează foarte silențios și este gata de utilizare în orice moment, atâta timp cât este disponibilă o conexiune de alimentare electrică și un cablu prelungitor. Mașinile de tuns iarba ușoare, compacte și ușor de depozitat sunt potrivite pentru grădini de diferite dimensiuni, în funcție de lungimea cablului prelungitor sau a prizelor disponibile. Cu toate acestea, cu lățimi de tăiere între 30 și 43 cm, sunt recomandate pentru suprafețe de până la maximum 700 m². Singurul dezavantaj al mașinilor electrice de tuns iarba este cablul, care vă poate încurca în cazul grădinilor mai complexe, cu obstacole precum copaci sau pietre. În acest caz, omologul fără cablu al mașinii electrice de tuns iarba ar fi o mașină fără fir.

Mașină manuală de tuns iarba

Câștigătorul de necontestat în ceea ce privește respectarea mediului este probabil mașina manuală de tuns iarba. Aceasta este silențioasă, deoarece funcționează fără motor sau transmisie și generează zgomote doar datorită mișcării axului de cosit. Mașina manuală de tuns iarba tunde extrem de curat cu ajutorul unui ax de cosit cu rulmenți cu bile și a unor lame de înaltă calitate, ascuțite cu precizie. De altfel, avantajele unei mașini de tuns iarba manuale și ale unei mașini de tuns iarba fără cablu combinate sunt disponibile sub forma mașinii de tuns iarba cu ax fără cablu Einhell GE-HM 18/38 Li. Datorită funcției Power X-Change, puteți economisi energie în timpul lucrului, acționând axul cositoarei cu ajutorul unui motor. Acest lucru produce rezultate potrivite pentru gazonul de golf. Mașinile manuale de tuns iarba sunt în general recomandate pentru suprafețe de până la 250 m², deoarece mașina de tuns iarba trebuie împinsă cu mâna. Aparatul compact poate fi utilizat cu sau fără sac de colectare și, prin urmare, este perfect pentru mulcire.

Mașină robotizată de tuns iarba

Gazonul ar trebui să arate întotdeauna bine întreținut, dar nu aveți timp sau motivație să vă tundeți singur tot timpul? O mașină robotizată de tuns iarba va face treaba în locul tău. Cele mai multe dintre mașinile noastre robotizate de tuns iarba FREELEXO sunt mici și compacte. În funcție de cât de mult cablu limitator montați în timpul instalării, mașinile noastre robotizate de tuns iarba pot tunde peluze de diferite dimensiuni, chiar și de până la 1.200 m². Modelele diferă prin funcțiile lor și, uneori, sunt chiar controlabile prin intermediul unei aplicații. Timpii de tuns pot fi programați individual. Mașina robotizată de tuns iarba se ocupă singură de încărcare, conducând înapoi în stația de încărcare atunci când nivelul bateriei este scăzut. Apropo, mașinile robotizate de tuns iarba sunt întotdeauna mașini de tuns cu mulcire, ele distribuie iarba tăiată pe gazon. Acest lucru are avantajul că gazonul este imediat fertilizat într-un mod natural.

Acestea sunt întrebările pe care ar trebui să vi le puneți atunci când alegeți o mașină de tuns gazonul

Gama de mașini de tuns iarba este imensă și, pentru a vă orienta în această gamă, este util să vă puneți câteva întrebări specifice. Aflați care sunt caracteristicile și facilitățile pe care le așteptați de la aparat și alegeți modelul potrivit.

Care este dimensiunea suprafeței care trebuie cosită?

În funcție de zonele pe care doriți să le cosiți, trebuie să acordați atenție lățimii de tăiere și razei de acțiune. De exemplu, pentru o suprafață de până la 250 m², se recomandă mașinile manuale de tuns iarba sau mașinile electrice și fără cablu cu o lățime de tăiere de până la 33 cm. Pentru o suprafață de până la 500 m², sunt potrivite modelele electrice și fără cablu cu o lățime de tăiere de până la 40 cm. Începând cu 500 m² trebuie acordată atenție unei lățimi mari de tăiere de până la aproximativ 42 cm și la cea mai bună rază de acțiune pentru mașinile electrice sau fără cablu. Dacă doriți să tundeți suprafețe mai mari de 700 m², puteți alege mașini electrice și fără cablu cu lățimi de tăiere de la 43 cm. Mașinile pe benzină sunt recomandate pentru grădinile foarte mari. Cu o lățime de tăiere de până la 56 cm, acestea sunt, de asemenea, potrivite pentru suprafețe de până la 2.200 m². Mașinile noastre robotizate de tuns iarba pot fi utilizate în mod flexibil pentru grădini mici și mari, de la 250 la 1.200 m². Raza de acțiune depinde, printre altele, de acumulatorul utilizat și de lungimea firului de limitare, pe care îl puteți prelungi în orice moment.

Care este starea terenului și care este rezultatul așteptat?

În cazul unei vegetații foarte dense, o mașină pe benzină puternică de tuns gazonul este dispozitivul pe care trebuie să-l alegeți. Cu toate acestea, în cazul ierbii foarte înalte, ar putea fi utilă efectuarea unei lucrări preliminare cu o coasă. Pe suprafețe accidentate, denivelate sau în pantă, mașinile de tuns iarba mai ușoare, cu acționare pe acumulator sau electrică sau mașinile pe benzină cu tracțiune pe roți, pot fi ghidate mai ușor. Dacă doriți să tundeți un gazon englezesc potrivit pentru peluzele de golf, cel mai bine este să folosiți mașina manuală de tuns iarba. Dacă, în schimb, gazonul dumneavoastră trebuie să fie mereu prezentabil și perfect scurtat, vă puteți ușura munca cu o mașină robotizată de tuns iarba care se ocupă de gazon la intervale regulate.

Cât timp este disponibil pentru a tunde gazonul?

Mulți grădinari pasionați găsesc relaxare și meditație atunci când tund gazonul. Cu toate acestea, la fel de mulți proprietari de grădini consideră că este o muncă enervantă, dar totuși necesară pentru îngrijirea grădinii. Este un lucru bun că există mașini robotizate de tuns iarba! Cu roboții noștri de tuns iarba FREELEXO, trebuie doar să faceți munca de instalare – iar robotul de tuns iarba, mic și harnic, se ocupă de tunsul gazonului. De altfel, puteți, de asemenea, să încredințați instalarea robotului de tuns iarba și montarea cablului de limitare în mâinile unor profesioniști, utilizând serviciul de instalare Einhell.

Dacă vă place să lucrați cu propria forță musculară, puteți folosi și mașina manuală de tuns iarba. Aceasta este împinsă manual prin grădină și astfel nu produce emisii. Axul de cosit taie firele de iarbă foarte precis și delicat.

În funcție de lățimea de tăiere, mașinile fără cablu și mașinile electrice de tuns iarba sunt potrivite pentru grădini de până la 700 m². În general, se aplică următoarele: Cu cât lățimea de tăiere este mai mare, cu atât mai repede puteți tunde o suprafață.

Funcții practice și echipamente suplimentare

  • – Funcția de mulcire: Pentru a împrăștia resturile verzi pe gazon pentru o fertilizare naturală.
  • – E-Start: Pentru pornirea ușoară a mașinilor pe benzină de tuns iarba cu suport de acumulator
  • – Indicator de nivel în sacul de colectare a ierbii: Întotdeauna recognoscibil când devine necesară următoarea golire
  • – Tracțiune pe roți: Ca suport pentru o ghidare mai ușoară a mașinii de tuns gazon

Diverse mașini de tuns iarba – diverse caracteristici

Datorită selecției variate de mașini de tuns gazon, puteți găsi probabil dispozitivul potrivit pentru fiecare grădină. Mașinile pe benzină sunt experte în ceea ce privește performanța, ele tund și peluze foarte mari și vegetație densă datorită motoarelor puternice în 4 timpi. Mașinile manuale de tuns iarba sunt lipsite de emisii și sunt potrivite pentru grădinile foarte mici, cu ajutorul cărora se poate obține o tundere precisă și chiar rezultate compatibile cu gazonul de golf. Ecologic și silențios lucrați cu o mașină electrică de tuns iarba, care se găsește mai ales în grădinile mai mici. De asemenea, foarte silențioasă și ecologică, dar mai ales fără cablu și cu flexibilitate maximă, puteți lucra cu o mașină cu acumulator, care este recomandată chiar și pentru suprafețe mari de până la 700 m². Complet fără efort propriu, în afară de munca unică de instalare, un robot de tuns iarba își rotește turele, astfel încât gazonul rămâne întotdeauna în stare perfectă.

Einhell Romania SRL

Str. Aleea Maria Laura Nr. 5, A1,

Industrial Park, Hala B1, Dragomiresti,

Ilfov, Romania, Cod: 077096

021 318 55 44

Email: officero@einhell.com

Web: https://www.einhell.ro/gradina/masini-de-tuns-gazonul/

YouTube: https://www.youtube.com/@einhell_romania

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057709110852