DISCOVERY CHANNEL TRANSMITE ÎN DIRECT SALTUL LUI JOBY OGWYN DE PE EVEREST

Discovery Channel va transmite în direct pentru prima dată saltul lui Joby Ogwyn de pe vârful Everest cu ajutorul unui wingsuit (costum de zbor). Acest eveniment impresionant va fi difuzat în luna mai, în 224 de tari.

“Istoria se scrie sub ochii noștri,” a declarat Eileen O’Neill, Group President Discovery and TLC Networks. “Discovery Channel continuă să prezinte în direct evenimente uimitoare, cum ar fi traversarea Marelui Canion mergând pe un cablu, realizată de incredibilul Nik Wallenda”.

Înaintea marelui eveniment, telespectatorii vor putea urmări două programe dezvăluind antrenamentele intensive și pregătirile lui Joby. Programul special va culmina cu o transmisie în direct timp de 2 ore, în care alpinistul va urca pe Everest, iar în final va efectua saltul. Joby va coborî 3.000 de metri cu o viteză de 240 km/h.

Prima dată când a escaladat Everestul, Joby avea 24 de ani, devenind cel mai tânăr american care a reușit această performanță. În 2008, acesta a stabilit un nou record mondial pentru cea mai rapidă ascensiune a Everestului, ajungând de la baza versantului sudic până în vârf în doar nouă ore și jumătate, în condițiile în care în mod obișnuit traseul durează 3-4 zile. De atunci, el a căutat o metodă extremă de a cuceri acest munte. Iar acum a găsit-o!

“Aceasta va fi încununarea visului meu. De mic copil mi-am tot imaginat cum ar fi să zbor. Și nu m-aș putea gândi la un loc mai spectaculos decât Everestul pentru un zbor adevărat. Absolut tot ce am realizat până acum în viață nu a fost decât o pregătire pentru ceea ce urmează,” a declarat Joby.

În timpul antrenamentelor, Joby va face zeci de salturi-test în California, Florida, Utah și în Alpii Elveției. După pregătiri minuțioase, va ajunge în Himalaya pentru antrenamentul final, iar după șase săptămâni de aclimatizare, Joby și echipa lui vor fi pregătiți să urce Everestul.

Evenimentul prezentat în direct este produs de Peacock Productions pentru Discovery, cu Gretchen Eisele, Colleen Halpin, Benjamin Ringe și Knute Walker ca producători executivi. Sharon Scott este President & GM al Peacock Productions. Howard Swartz este producătorul executiv pentru Discovery.