DISCOVERY CHANNEL LANSEAZA PRIMUL SAU PROGRAM DE FICtIUNE

Discovery Channel anunță lansarea primului său serial de ficţiune, povestea fiind inspirată de un moment istoric, care a schimbat radical destinele a sute de mii de oameni plecați în “Goana după Aur” din Yukon. Avându-i în rolurile principale pe Richard Madden (Urzeala Tronurilor), Tim Roth (Pulp Fiction), Abbie Cornish (Bright Star) și Sam Shepard (August: Osage County, Out of the Furnace), serialul poartă semnătura lui Ridley Scott în calitate de producător executiv. Intitulat Klondike, după numele celebrului orășel în care se desfășoară întreaga acțiune, serialul este o ecranizare a romanului lui Charlotte Gray “Căutătorii de aur: Cum e să dai lovitura în Klondike”

Primul episod al seriei, difuzat pe 20 ianuarie în Statele Unite, a stabilit un nou record de audiență pentru prime time-ul unei zile de luni, fiind urmărit de 3,4 milioane de telespectatori. În România, premiera serialului va fi difuzată pe Discovery Channel miercuri, 5 martie, de la ora 22.00.

“Discovery căuta de ceva vreme ideea perfectă pentru realizarea unui program de ficţiune.  Cartea lui Charlotte Gray a reprezentat inspiraţia perfectă şi s-a sincronizat foarte bine şi cu ceea ce am creat în zona de non-fiction. În ultimii ani, Discovery a realizat mai multe programe despre căutători de aur care au devenit în scurt timp unele dintre cele mai populare emisiuni în rândul telespectatorilor noștri la nivel global. De aceea, decizia de a continua cu acest gen și în zona de ficțiune a fost una firească. Pe lângă o distribuție remarcabilă, Klondike este o combinație de ficțiune și fapte reale despre ambiția unor oameni de a duce o viață mai bună, a spus Ada Roseti, Director de Programe Europa de Sud-Est, Discovery Networks CEEMEA.

Klondike urmăreşte viaţa a doi buni prieteni din copilărie, Bill (Richard Madden) şi Epstein (Augustus Prew), care la sfârşitul anilor 1890 pornesc spre noua capitală a “Goanei după aur”, în necruţătorul ținut Yukon. Această poveste despre lupta omului cu natura îi aduce pe eroii noştri într-un ţinut plin de bogăţii  încă nedescoperite, dar răscolite de condiţii extrem de dure, fenomene meteo imprevizibile şi personaje disperate, periculoase, printre care afacerişti lacomi, curtezane seducătoare şi membri ai triburilor locale de amerindieni, care privesc neputincioşi cum oamenii şi pământurile lor sunt distruse de aceşti oportunişti cu spirit întreprinzător.

“Klondike a fost martorul celei mai mari migraţii din epoca “Goanei după aur”, declanşând un adevărat exod de căutători de aur foarte slab pregătiţi sufletește, dar și pentru condiţiile cumplite, extreme, din sălbăticia îndepărtatului Yukon. În asemenea condiţii, aventurile lor personale devin la fel de impresionante ca şi peisajul din jur: aceşti oameni au făcut eforturi uriaşe, într-o combinaţie de ambiţie, lăcomie, sex şi crimă, pentru a da lovitura şi a se îmbogăţi, după cum povesteşte însuşi Jack London în perioada lui de tinereţe,” a declarat Ridley Scott cu ocazia evenimentului de lansare a noii producții.

Klondike este o co-producţie între Discovery, Entertainment One Television (eOne) şi Nomadic Pictures, în asociere cu Scott Free Television. Paul Scheuring (“Prison Break,” “Pe cont propriu”) este scenaristul principal şi unul dintre producătorii executivi, alături de Ridley Scott şi David W. Zucker, plus John Morayniss şi Michael Rosenberg pentru eOne, în timp ce Mike Frislev şi Chad Oakes sunt co-producători pentru Nomadic. Josh Goldin & Rachel Abramowitz au colaborat la scrierea câtorva episoade, în calitate de producători-consultanţi. Eileen O’Neill şi Dolores Gavin sunt producătorii executivi pentru Discovery.

Puteți urmări promo-ul serialului accesând link-ul http://www.youtube.com/watch?v=G41dGDIW25c

Pentru mai multe informaţii despre program, accesaţi www.discovery.ro sau intraţi pe Facebook la Facebook.com/discovery.romania şi pe Twitter@DiscoveryRo.