DIAMANTE NESLEFUITE

Îmi aduc aminte de o poveste despre care îmi place să cred că este adevărată. Povestea este despre unul dintre cei mai longevivi copaci din lume, vechi de câteva mii de ani, din Africa. Povestea spunea că acest copac milenar era foarte înalt, cu o scoarță groasă și un trunchi foarte lat. Acesta a văzut foarte multe în timpul vieții sale lungi, de la furtuni foarte violente, schimbări de climă, călduri intense, focuri, îngheț, inundații șamd. În schimb, acesta a reușit să iasă victorios în tot acest timp, trecând cu brio testele, de obicei dure, ale vieții și supraviețuind. Într-o zi, la baza acestuia s-a mutat o familie de cărăbuși. Aceștia, pe lângă faptul ca sunt mici, trăiesc în colonii și mănâncă lemnul. Astfel, într-un timp relativ scurt, au reușit sa doboare copacul falnic, foarte ușor. Aceste vietăți, practic nesemnificative pe lângă mărimea copacului, au avut un efect atât de puternic și, în același timp, devastator asupra unui lucru cu mult mai mare decât ele. La fel ca efectul pe care îl au oamenii asupra Pământului sau micile griji asupra psihicului uman. Concluzia: nimic nu rezistă la nesfârșit.

Au avut loc recent și câteva expoziții importante pe segmentul de construcții. La nivel internațional, a avut loc Bauma, din Munchen, expoziție renumită și cu tradiție care a înregistrat iarăși un record, atât în vederea numărului expozanților, cât și a vizitatorilor, demonstrând importanța acestui segment și indicând practic direcțiile la nivel mondial pentru construcții și dezvoltare. De asemenea, la nivel național a avut loc Construct Expo, la București, o alta expoziție cu renume. Comparativ cu anii precedenți, au putut fi observate câteva schimbări în privința tipului expozanților, dar și a produselor expuse, adaptate practic cererii actuale.

Vom participa la începutul lunii iunie la expoziția Metal Show, în cadrul Romexpo, dedicată industriei prelucrării metalelor, care se anunță mai mare în comparație cu ediția de anul trecut.

O veche zicală indiană spunea: “fii precum iarba”, referind la faptul că firele de iarbă nu ies niciodată în evidența, existând pur și simplu. Iarba este practic peste tot, iar când vin furtunile, acestea doar o mătură și o spală, rămânând intactă. În schimb, cu cât un lucru este mai mare și mai înalt, cu atât acesta va simți forțele furtunilor mai mult. Astfel, puterile adevărate nu se regăsesc numai în grandoare, ci sunt și ascunse de intemperii, la fel ca unele pietre banale care, după șlefuire, se transformă în diamante ce vor rezista pentru totdeauna.

 

Cu bine,

Editor Șef

Ciprian Rotaru