DESTINATIE NECUNOSCUTA

Se întâmplă deseori să mă uit spre cer și mai văd câte un avion. Un gând fulgerător îmi trece în același timp prin minte, că eu aș fi putut fi în acel avion, mergând spre o nouă aventură, spre necunoscut, spre nou. Oare cine știe unde va duce acel drum? Avioanele moderne cred că exprimă cel mai bine una dintre cele mai vechi dorințe ale omenirii, de a se desprinde de propria sa natură și de a evolua, de a merge mai departe și de a trece peste obstacolele întâlnite. Oamenii noi pe care îi vom întâlni sau lucruri pe care le vom învăța ne vor defini ulterior. Exact ca o lumină care licăre încet într-o noapte infinită, cu ajutorul tehnologiei, omenirea poate ajunge la fel de departe ca cele mai îndepărtate stele.
Există oameni de știință care recent au tras câteva concluzii interesante despre impactul tehnologiei asupra evoluției omului spunând că, datorită folosirii acesteia în mod curent, sunt mari posibilități să nu existe o evoluție în același ritm comparativ cu vremea când nu exista atât de multă tehnologie disponibilă. “Nu există nimic ce nu poți face dacă îți pui mintea la contribuție”, o frază celebră dintr-un film pe măsură: “Star Wars”.
Este o era interesantă cea în care trăim. Din nou, călătoria comercială în spațiu începe să pară posibilă, există tot mai multe companii care investesc în acest lucru. Mineritul spațial, direct pe asteroizi, pare să devină realistic, existând diverse minereuri prețioase care pot fi extrase. Se preconizează că omenirea va ajunge pe Marte până în 2030. De asemenea, se fac studii pentru diverse implanturi tehnologice în corpul omenesc pentru a uni practic inteligența biologică cu cea digitală. Aplicabilitatea aici este nelimitată, ar putea spori gradul de inteligență, ar putea crea o memorie mai mare, mai multă anduranță șamd. Similar cu folosirea unor cod-uri pentru a trișa într-un joc pe calculator. Astfel, oricine va putea juca viața pe modul “hard” și să se și simtă bine în același timp. Nu mai e mult până atunci.
Se spune că nimic nu se dobândește fără a plăti un preţ, iar valoare lui este direct proporţională cu gradul de sacrificiu. Cu toate că pare, pe alocuri, dificil şi, în acelaşi timp periculos, trebuie să ieşim din aria noastră de confort şi să păşim în jungla modernă. Un vechi proverb japonez spunea „Acceptă-ţi destinul cu curaj!”, astfel, numai cei care sunt dispuşi să dea totul pot avea totul.

Cu bine,
Editor Șef
Ciprian Rotaru