DEMONSTRATII DE TEHNICI DE URMARIRE SI EVADARE PE STRAZILE DIN BUCURESTI

Joel Lambert, gazda celei mai noi emisiuni Discovery Channel, Manhunt, și fost militar Navy Seal vreme de zece ani, a participat vineri, 28 februarie, la București, la o urmărire urbană, plină de adrenalină, organizată pentru a marca premiera programului. Pentru câteva ore, fanii Discovery au putut urmări online prin live stream, pe http://bucharestmanhunt.discovery.ro, demonstrații de tehnici de urmărire, evadare și camuflare în mediul urban. Punctul de plecare al lui Joel a fost Grand Cinema & More, din cadrul Băneasa Shopping City, iar punctul final clădirea hotelului Lido, unde Joel a coborât în rapel, câștigând cursa cu urmăritorii.

Echipa Alpha, formată din doi români specializați în cercetare, escortă și acțiuni speciale, echipa Bravo, specializată în misiuni de salvare și recuperare, și echipa Charlie, formată din experți în pază și protecție VIP, au fost cei care l-au urmărit pe Joel pe străzile din București, fiind îndrumați online de fani Discovery. Atât Joel Lambert cât și echipele de urmăritori au folosit sisteme de localizare prin tehnologie GPS, fiecare mișcare fiind transmisă live pe harta interactivă disponibilă pe website. Participanții online au primit informații despre poziționarea lui Joel și direcția de deplasare, putând lua decizii cu privire la acțiunile echipelor de urmăritori din teren.

Evenimentul a fost organizat de Discovery Networks cu sprijinul UPC România pentru a promova premiera emisiunii Manhunt în România.

Despre emisiunea Manhunt

Manhunt este o nouă emisiune care îl urmăreşte pe Joel Lambert, fost membru al trupelor de elită SEAL, într-o versiune extremă a jocului “de-a v-aţi ascunselea”. Având la dispoziţie doar ceea ce poate duce într-un rucsac, Joel se întrece cu membri ai celor mai prestigioase trupe militare de elită şi echipe de urmărire din lume, încercând să reziste 48 de ore fără a fi prins. Punând în prim-plan fiorul urmăririi, dar şi ingeniozitatea permanent alimentată de spaima fugarului de a nu fi prins, programul menține un nivel ridicat de adrenalină. Manhunt a avut premiera duminică, 2 martie, de la ora 22.00.

Filmat în Statele Unite, Polonia, Africa de Sud, Filipine, Panama şi Coreea de Sud, fiecare episod îl urmăreşte pe Joel, care are un oarecare avans la momentul când pleacă dintr-un punct iniţial, prestabilit. Cum în joc sunt deopotrivă reputaţia lui şi mândria naţională a trupelor de elită care îl urmăresc, miza este extraordinar de ridicată. În mai puţin de două zile, Joel trebuie să ajungă într-un punct final al cursei – de asemenea prestabilit – fiindcă altfel riscă să fie prins. Pentru a supravieţui, el are la dispoziţie provizii minime, dar trebuie să-şi facă rost pe traseu, prin forţe proprii, de orice altceva îi mai trebuie.

Expert în misiuni de evadare şi fugă, Joel identifică şi folosește în favoarea sa punctele slabe ale fiecărei unităţi de elită. Însă misiunea lui este îngreunată pentru că el trebuie să facă față deshidratării, foamei şi forţelor naturii. Așadar, va reuşi oare Joel să scape? Sau va deveni o victimă fie a urmăritorilor lui, fie a mediului în care se derulează cursa?

Manhunt este un program produs pentru Discovery Networks International de către Discovery Studios. Sarah Davies este producătorul executiv pentru DNI, iar Eddie Barbini şi Brian Knappmiller sunt producătorii executivi pentru Discovery Studios.