O frază pe care o auzim din ce în ce mai rar şi în tot mai puţine contexte reale, bineînţeles fără să fie urmată de un “dar” sau “poate”, cu toate că acestea ar putea fi chiar sincere.

Se spune că voinţa adevărată poate muta munţii din loc, sau crea munţi, depinde. Un lucru de apreciat, mai ales cand vine vorba de domeniul construcţiilor, unde chiar este nevoie de un spirit puternic.

În antichitate, unii dintre cei mai puternici oameni erau consideraţi cei care aveau posibilitatea de a crea lucruri măreţe. Piramidele, cele 7 minuni, să traverseze oceanele, şamd.

Astăzi lucrurile stau cumva invers…trăim într-o eră a expansiunii tehnologice, aceasta fiind disponibilă practic pentru oricine, dar totuşi lucrurile nu se întâmplă…

Bineînţeles, voinţa nu trebuie să lipsească şi nici scânteia care aprinde flacăra. Câteodată, este îndeajuns doar o mică frază, dar încărcată de foarte multă energie, precum “Da pot!”, pentru a face diferenţa dintre succes şi succesul adevărat.

Am citit recent că există oameni în India care nu au mai stat jos de 20 ani, din motive religioase. Adevărat sau nu, într-un mod obiectiv, reprezintă un exemplu de voinţă adevărată. Oricum, la capitolul “nu am mai…” se stă în general bine pe la noi.

Am participat recent la câteva târguri precum: Uticam, Cleaning Show şi Romenvirotec. Ca o concluzie, toate au avut ceva în comun, au culminat cu târgul Bauma din Germania, care a avut un efect colateral de scădere a particianţilor dar şi a expozanţilor. Cu toate acestea, se aşteaptă o creştere anul acesta şi există chiar mari aşteptări pentru 2014. Astfel, este posibil ca târgurile de specialitate să nu mai reflecte în mod direct piaţa actuală.

În cadrul expoziţiei Bauma din Germania au fost lansate foarte multe inovaţii pentru industria construcţiilor şi cea generală, trend-ul fiind versatilitatea şi aplicabilitatea echipamentelor în mai multe domenii. O strategie foarte bună care va rezista în timp. De asemenea, nu au lipsit nici inovaţiile pentru reducerea impactului asupra mediului.

În contextul economic actual, “Da, pot!”, este sinonim cu inovaţia. “Supravieţuirea celui mai puternic” s-a schimbat treptat într-o cursă pentru flexibilitate. Acum, mărimea nu mai este echivalentă în mod direct cu puterea.

Se spune că mai întâi a existat cuvântul, astfel, trebuie să rămânem mereu deschişi noului, care poate părea câteodată chiar periculos. Să spunem da, pot…şi doar cerul este limita!

 

Numai bine,

Ciprian Rotaru

About The Author