CUM SA VIZITEZI LUMEA PE GRATIS? AFLA DIN “TURIST CU BUGET ZERO” PE DISCOVERY CHANNEL

Rob Greenfield, aventurier şi ecologist, face echipă cu regizorul James Levelle într-o aventură ce are loc în America de Sud, pe parcursul căreia descoperă că munca grea și generozitatea unor necunoscuți valorează mai mult decât banii. Când Rob Greenfield a aterizat pe Aeroportul Internațional Rio de Janeiro–Galeão din Brazilia, desculț și având la el doar un rucsac, a realizat că va începe una dintre cele mai curajoase aventuri din viaţa sa. James Levelle îl întâmpină pe Rob pornind împreună în această aventură, fără niciun ban și niciun plan, doar cu intenţia de a trăi o experiență memorabilă pe parcursul unei călătorii din Brazilia până în Panama. Turist cu buget zero are premiera duminică, 22 mai, de la ora 20:00.

În această serie nouă, Greenfield își verifică teoria conform căreia poți să străbați lumea bazându-te doar pe ingeniozitate și muncă, dar şi pe generozitatea necunoscuților care îți ies în cale. Propunându-și să străbată un traseu de 9000 km, traversând șapte țări fără să aibă un ban în buzunar, Greenfield își unește eforturile cu Levelle. Pe traseu, ei vor supune proaspăta lor prietenie unor teste serioase. Fiecare zi este o nouă provocare, în încercarea de a-și găsi hrană, adăpost și mijloace de transport, chiar și atunci când sunt tentaţi să se oprească, să se relaxeze și să se bucure de peisajele minunate din jur. Nu de puține ori apar tensiuni între Rob și James referitoare la felul cum ar trebui să-și găsească cele necesare sau să parcurgă traseul stabilit.

De la gătit, făcut curat și lucrat în construcții ca să-și câștige hrana și adăpostul, până la nopți petrecute sub cerul liber, la marginea drumului sau prin popasuri pentru camioane, Rob și James nu se dau în lături de la nimic ca să-și poată continua călătoria. Ei ajung chiar să lucreze ca văcari la o fermă de gaucho și să descopere o comunitate secretă de menoniți. Confruntându-se cu bariera de limbă, conflicte extreme între culturi, furtuni violente, arșițe cumplite și terenuri dificil de străbătut, va reuși Rob să convingă diverși necunoscuți să le dea o mână de ajutor în periplul lor? Turist cu buget zero este o incursiune dură și plină de forță într-o filosofie de viață care demonstrează că omenia și compasiunea pot depăși orice bariere culturale.

discovery text

Episodul 1

Rob și James sunt hotărâţi să facă orice e necesar ca să încheie cu bine acest prim segment al traseului lor, din Rio de Janeiro până la granița cu Argentina. Cei doi dorm pe unde apucă – sub cerul liber, prin favele sau chiar într-o toaletă, într-o noapte. Ca să-și câștige existența, muncesc pentru bilete de autobuz, spală vase și se recompensează relaxându-se alături de localnici, pe un tobogan cu apă. Permanent obligați să se confrunte cu bariera de limbă, oboseala și efortul de a-și căuta uneori hrana direct în natură, vor primi oare vreun ajutor din partea străinilor? Sau vor fi respinși? Cei doi Turiști cu buget zero, fără bani și fără planuri, trăiesc tot felul de momente bune și mai puțin bune. Ajunși la un moment dat într-o zonă dubioasă, teritoriul unor bande de motocicliști periculoși, vor reuși să mai iasă cu bine din oraș?