CUM IMBUNATATEETE INDUSTRIA 4.0 RANDAMENTUL LA NIVELUL UTILAJELOR FABRICII?

Conectori conformi cerințelor Industriei 4.0

Soluțiile Molex pentru conectarea echipamentelor și senzorilor industriali

În ultimii ani, Industria 4.0 a transformat fabricile în medii cu adevărat inteligente. Modificările tehnologice au făcut posibilă crearea de rețele care să încorporeze un întreg proces de fabricație. Dar cum îmbunătățește Industria 4.0 eficiența la nivelul utilajelor fabricii și nu numai?

Integrarea Industriei 4.0 a permis o nouă modalitate de detectare și de reducere a fluctuațiilor din procese. În fabrici, corectarea timpurie, randamentul crescut și un număr redus de defecte sunt beneficii care sunt deja evidente, în special pentru industriile care utilizează senzori pentru plasarea cu precizie a componentelor. Inginerii sunt acum capabili să deducă informații valoroase generate plecând de la anumite date, în special din procese care monitorizează elemente precum temperatura și presiunea. Astfel de sisteme avantajoase de monitorizare au fost introduse pe diferite piețe, inclusiv:

  • Transporturi: producătorii de pe piața transporturilor colectează date de la senzorii din vehicule pentru a identifica defecțiunile potențiale și pentru a efectua întreținerea preventivă și predictivă.
  • Agricultură și minerit: companiile folosesc rețele de senzori pentru a coordona mișcarea echipamentelor pe teren, dezvoltă flote fără șofer, îmbunătățesc întreținerea flotelor și siguranța.
  • Auto: producătorii folosesc procese de diagnosticare, direct la nivelul mașinii, care pot detecta defecțiuni ale autovehiculului și riscurile la care este expus șoferul.
  • Petrolieră: timpul de oprire este o problemă majoră pentru producătorii și rafinările de petrol, iar industria folosește tot mai mulți senzori, rețele și analize pentru a genera o anticipare cu privire la performanța echipamentelor și întreținerea predictivă.

Exemplele de mai sus arată că utilizarea produselor senzoriale este cheia pentru creșterea gradului de conștientizare a performanței și întreținerii mașinăriilor – acest lucru înseamnă că senzorii de generație viitoare devin o parte integrantă a fabricilor inteligente.

Creșterea numărului de senzori este o tendință care se datorează evoluției Industriei 4.0 și a dus la un număr mai mare de interconectări de tip IP67 pe mașini. Cu această tendință vine și o oportunitate pentru produsele de automatizare industrială Molex, de a fi instalate pe mașini, crescând volumul de date colectat și numărul de interacțiuni cu mașinile.

Conectorii Molex Brad M8 și M12 sunt variante standard pentru producătorii de senzori și actuatori și oferă o soluție avantajoasă pentru numeroase cerințe de interconectare pasivă și comunicare industrială. Conectorii industriali Brad includ produse precum Nano-Change M8, Micro-Change M12, Ultra-Lock M12, M12 power și multe altele. Accesați site-ul ro.rsdelivers.com pentru mai multe informații despre gama de produse Molex.

Acest portofoliu complet și îmbunătățit oferă o soluție care poate îndeplini aproape toate cerințele aplicației și care este proiectată să reziste la medii dure și industriale, utilizând conexiuni IP67. Industrii precum cele menționate mai sus folosesc acum tehnologia apărută odată cu IIoT și alte segmente de IoT pentru a dezvolta și crește noi aplicații și pentru a spori randamentul aplicațiilor care deja există.

Ocupând locul de lider în dezvoltarea tehnologiilor din fruntea acestei evoluții, Molex oferă soluții standard și personalizate, prin intermediul Aurocon Compec, pentru o mulțime de aplicații pentru IIoT, cum ar fi:

Cabluri și conectori industriali Brad

De la ansambluri de cabluri la doze electrice, de la RJ45 până la conectorii de senzori, gama Brad oferă performanțe fiabile în aplicațiile industriale solicitante. Produsele de conectivitate Brad sunt proiectate într-o formă robustă reprezentând o soluție pentru infrastructura mediilor de producție continuă și oferă rezolvări pentru industrii precum alimentară, manipularea materialelor, auto și comercială.

Conectori industriali FCT

O gamă cuprinzătoare de carcase și conectori D-Sub, precum și kituri și accesorii pentru a vă ajuta cu instalarea. Alegeți dintr-o varietate de peste 700 de produse disponibile în oferta noastră. Portofoliul de produse FCT include o gamă largă de carcase, conectori, contacte, unelte și multe altele. În plus, sunt disponibile soluții personalizate pentru a răspunde nevoilor individuale și pentru a oferi flexibilitate în proiectare. Conectorii standard D-Subminiature de la FCT acceptă utilizarea universală într-o varietate de industrii și sunt disponibili în diferite combinații de materiale și carcase.

Conectorii Mega-Fit simpli și dubliAceastă categorie de conectori este capabilă să livreze până la 25A per circuit prin pinii complet izolați intre ei, oferind în același timp o modalitate unică de inserție pentru a asigura împerecherea corectă în timpul funcționării. Un exemplu de conector este MegaFit Wire to Board dual Row cu Nr. stoc RS: 174-5585 și Cod  de producător: 45136-0803 

Conectorii Micro-Fit+

Conectorul Micro-Fit + este un sistem de conexiune între un cablu și o placă de circuit electronic care are o distanțiere între pini cu pasul de 3.00mm. Intensitatea maximă suportată a curentului electric care trece prin pini este de 12.5A și mai dispune de opțiuni de proiectare flexibile și asamblare eficientă. Vezi conectorul tata MicroFit cu Nr. stoc RS: 182-0063 și Cod producător: 172952-1801.

Conectorii Mini50Mini50 este un conector care economisește 25% din spațiu față de conectorii tradiționali USCAR de 0,64 mm. Conectorii Mini50 sunt disponibili în carcase de protecție ermetice, cu unul sau două rânduri de pini. Un exemplu de produs este conectorul Mini50 cu un singur rând de pini și clemă de prindere (Nr. stoc RS: 136-7819 și Cod producător: 34967-1001)

Conectorii Ultra FitConectorii de alimentare UltriFit sunt optimizați pentru a economisi spațiu valoros pe placa de circuit și dispun de un terminal cu clemă cu rolul de a asigura o orientare corectă la conectare și un contact ferm între terminale. Vezi UtraFit 4×1 cu (Nr. stoc RS: 895-1855 și Cod de producător: 172286-1204).

Odată cu tehnologia industrială – care este într-o creștere mai rapidă ca niciodată – și dezvoltând aplicații noi, nevoia de senzori în sectorul industrial crește rapid. Pe măsură ce inovațiile continuă să sporească randamentul, Industria 4.0 va continua să revoluționeze ceea ce putem realiza mediul înconjurător. În materie de conectivitate hardware, portofoliul Molex include sute de produse și o expertiză specializată destinate dispozitivelor dumneavoastră inteligente.

Autor: Niță Emil Ionuț

Aurocon COMPEC SRL

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email: compec@compec.ro

Site: www.compec.ro