CUM AM INVENTAT LUMEA MODERNA

Discovery Channel anunţă lansarea unui nou program de referinţă despre unele dintre cele mai importante invenţii ale secolului 21. Intitulat Cum am inventat lumea modernă, filmat în locaţii din toată lumea şi folosind resurse umane şi materiale considerabile, serialul dezvăluie modul în care câteva idei geniale au ajuns să revoluţioneze societatea în care trăim azi. Ce legatură există între scufundarea Titanicului şi telefoanele mobile? Dar între o scândură de lemn şi zgârâie norii din ziua de azi? Aflaţi în programul difuzat pe Discovery Channel, din 11 noiembrie, în fiecare duminică, de la ora 22.00.

“Cum am inventat lumea modernă” are 4 episoade care investighează patru invenţii ce definesc lumea modernă: telefoanele mobile, automobilele, avioanele si zgârie-norii. Aceste patru invenţii se numără printre cele mai importante creaţii ale secolului 21, însă pentru apariţia fiecăreia dintre ele a fost nevoie de şansă, pasiune, perseverenţă, geniu – şi, uneori – noroc în stare pură, după cum ne demonstrează poveştile uluitoare ale celor care au transformat aceste idei în realitate. Seria le aduce un omagiu inventatorilor, prezentând momentele-cheie care le-au permis să creadă în invenţiile lor şi să le aducă la viaţă.

Noua serie “Cum am inventat lumea modernă” este susţinută de Vodafone România, ca parte a unei campanii mai ample ce îşi propune să identifice şi să promoveze comunitatea celor care au idei menite să ne facă viaţa mai simplă şi să schimbe în bine lumea în care trăim. Din campania dezvoltată de Discovery România şi Vodafone, mai fac parte emisiuni ca Top 5 , Curiosity sau Operaţiuni complexe, precum şi o aplicaţie specială de Facebook, în care oamenii sunt invitaţi să-şi prezinte ideile inovatoare. Aplicaţia de Facebook „Schimbă lumea” este disponibilă pe pagina Discovery România – https://apps.facebook.com/schimba-lumea/

Cei care cred că au idei care pot schimba lumea sunt invitaţi să le împărtăşească în aplicaţie, iar cea mai bună idee va fi prezentată într-un spot difuzat pe Discovery Channel România şi autorul ei va fi premiat cu un laptop Alienware, dotat cu internet mobil de la Vodafone (internet mobil prepaid pentru laptop sau tabletă, cu trafic gratuit de 1GB/lună inclus, pentru 12 luni de zile).

Episodul 4: Zgârie-norii – duminică, 2 decembrie, de la ora 22.00

Urmăriţi istoria definitorie a zgârie-norilor: cum au ajuns să fie atât de înalţi, cum ne deplasăm în sus şi în jos, în interiorul lor, şi cum funcţionează aceste structuri ca nişte adevărate oraşe care se ridică în văzduh. De asemenea, studiem relaţia unică dintre zgârie-nori şi diverse dezastre din trecut sau din prezent. Un episod revoluţionar readuce la viaţă momente esenţiale din istoria acestei invenţii: când a devenit ascensorul un mijloc sigur de transport; cum a reuşit un arhitect, inspirat de o colivie de pasăre, să găsească soluţia prin care să doboare recordul “pragului de zece etaje”; cum o eroare de construcţie aproape a dărâmat mai multe blocuri din Manhattan şi cum o scândură de lemn a stat la originea primei generaţii de “zgârie-nori orizontali”. Este o poveste despre individualităţi, eroi şi spirite inovatoare. Folosind reconstituiri dramatizate, elemente de grafică pe computer şi cele mai recente tehnologii folosite pentru filmarea de documentare, acest spectacol cinematografic dinamic vă permite să apreciaţi la justa lor valoare nu numai zgârie-norii, ci şi triumful unei noi reuşite a omenirii.