CRESTERE CU DOUA CIFRE PENTRU BOSCH IN ROMANIA

Bosch, unul dintre liderii globali în furnizarea de tehnologii și servicii, a încheiat anul fiscal 2016 cu o cifră de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de lei (332 milioane de euro) în vânzări consolidate în România, înregistrând astfel o creștere semnificativă de 22 de procente față de anul anterior. Vânzările totale nete de 2,7 miliarde de lei (592 milioane de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au înregistrat o creştere față de anul trecut de aproximativ 58 de procente.

Bosch numără în prezent aproximativ 4.800 de angajaţi în România – o creștere cu peste 50 de procente față de anul trecut, în acord cu dezvoltarea pozitivă a afacerii în ţară. Se preconizează o creștere a acestui număr în 2017, mai ales pentru locațiile din Blaj, Cluj și Timișoara.“2016 a fost un an cu o creștere dinamică pentru Grupul Bosch în România, care continuă să fie o piață importantă pentru Bosch”, a spus Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch în România, la conferința anuală de presă a companiei din București.“Ne așteptăm ca vânzările noastre să continue să crească, deoarece cautăm în permanență noi domenii de expansiune în toate sectoarele de activitate. În primul trimestru din 2017, compania noastră a atins din nou o creștere semnificativă, cu două cifre, a vânzărilor,” a adăugat Boldijar.

Bosch investeşte puternic în România

Ca parte a angajamentului său solid față de România, Bosch a investit aproximativ 282 milioane de lei (63 milioane de euro) în 2016 – în special pentru continuarea dezvoltării locaţiilor de producție pentru Soluții de mobilitate și a activităților de cercetare și dezvoltare. La fabrica de componente auto electronice din Jucu, Bosch produce, printre altele, unități electronice de control pentru asistență la condus şi unități electronice pentru siguranță, care oferă siguranță în trafic și crește confortul condusului. Pentru a răspunde cererii tot mai mari de dezvoltare profesională a angajaților talentaţi, Bosch construiește la fabrica din Jucu un Centru Multifuncțional. Acesta va fi dedicat în special formării elevilor în cadrul sistemului de învăţământ dual, dar și dezvoltării continue a angajaților Bosch. În plus, unitatea de producție din Blaj și-a mărit capacitatea de producție în 2016 în sectorul Soluții de mobilitate pentru senzori și componentele electronice pentru grupul motopropulsor.

Dezvoltare dinamică a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj

O altă investiţie importantă a fost noul laborator de la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, prevăzut cu tehnologie avansată pentru operațiuni hardware și mecanice, precum testarea și verificarea calității produselor. Momentan, sunt peste 170 de ingineri talentați în Cluj, care lucrează la teme strategice precum asistența la condus și conducerea automatizată, soluţii pentru Internetul lucrurilor și dispozitive conectate. De exemplu, sistemele de asistență la condus sunt precursoarele conducerii automatizate și pot preveni accidente, crescând siguranța și confortul în timpul condusului. Centrul de Inginerie din Cluj intenționează să își extindă operațiunile în România în următorii doi ani.