Au existat de a lungul timpului diverse tendințe ale omenirii de înlocuire a obiceiurilor vechi cu unele noi, îmbunătățite, mai eficiente din toate punctele de vedere astfel încât viața în general să devină mai ușoară, longevivă și calitativă. De asemenea, au existat și încă există tradiții cu un simbolism foarte încărcat de știință și înțelepciune, care este predat către noile generații de către cele vechi. Am putea spune că este o știință bazată pe încercări și reușite ale unor oameni care au dorit să își depășească propria condiție și să meargă acolo unde puțini ar reuși, dar și bazată pe experiențe practice. Astfel, folosind această știință obiectivă care poate transcende barierele timpului, aplicându-se și peste mii de ani de la descoperire, ar putea servi atât la o evoluție tehnologică, dar și a întregii omeniri pentru propria evoluție. S-a putut observa de-a lungul timpului că tehnologiile care au avut cea mai rapidă creștere, fiind cele care au putut simula oarecum diverse procese naturale, optimizând ulterior aceste procese și devenind mai eficiente. Există în natură un proces similar de transmitere a unor informații de la o generație la alta prin intermediul genelor. Astfel, se transmit informații care indică chiar și cele mai mici detalii, precum culoarea ochilor sau a părului, dar și adaptabilitatea la mediul în care ar urma să existe organismul.

În esență, în natură există o anumită linearitate în ceea ce privește înaintarea în timp, în care nimic nu există nimic fără un sens foarte bine definit, care va servi sau va face parte dintr-un proces mai amplu într-un anumit context. Această linearitate naturală nu poate fi observată cu ușurință deoarece se întinde pe intervale incomensurabil de lungi. Având în vedere durata noastră scurtă de viață, nu ar putea fi observată decât pe parcursul mai multor generații, transmițând informații de la una la cealaltă. Pierderea informației de către una dintre generații ar însemna practic pierderea întregii științe acumulate până în acel moment în timp.

Ceea ce se află dincolo de cunoștințele noastre va rămâne necunoscut dacă nu va fi explorat. În condițiile normale de existență a lucrurilor nu se poate afirma că va putea exista o evoluție lineară. În schimb, adăugarea de noi elemente la cele cunoscute deja și crearea unor condiții speciale pentru a sparge tiparele este imperativ pentru o incursiune în necunoscut, iar pentru a descoperi lucruri noi trebuie să renunțăm la cele vechi.

Cu bine,

Editor Șef

Ciprian Rotaru