CEL MAI MARE VAL

Iată că s-a mai terminat un an, parcă ieri a început și acum câteva ore era vară. Aceasta este senzația atunci când mă gândesc la lunile ce au trecut prea repede. Lumea în care trăim este într-o continuă schimbare, din fericire, iar nimic nu rămâne neschimbat și într-un final afectat de timp și mediul înconjurător. Relația este bivalentă deoarece și noi avem un impact asupra lumii, unii mai mare, iar alții deloc.

Pentru unii, 24 de ore nu sunt îndeajuns și lumea prea mică, iar pentru alții chiar și un drum la mall este o eternitate. Exact ca găsitul unui loc de parcare într-o zi de Black Friday românesc, aproape imposibil, o zi care s-a transformat într-o lună, în care totul este ieftin, dar nu și bun. Lumea se mișcă la viteze foarte mari zilele acestea, similar cu un tren fără frâne, în care nu putem decât sa ne ținem bine de ceva, să ne uităm pe fereastră și să admirăm decorul, iar, din când în când, să mai facem cu mâna unui trecător.

Am participat în luna noiembrie la târgul The Big 5 din Dubai, Easy Engineering fiind singurul reprezentant media din România și partener media oficial. Am fost impresionați de grandoarea unui astfel de eveniment care subliniază, după părerea mea, foarte bine limitele și nivelul tehnologic actual foarte avansat al omenirii, în care se poate construi cea mai mare clădire din lume – Burj Khalifa, chiar într-un deșert, simbolizând practic faptul că nu există limite la ceea ce am putea face, decât cele pe care noi singuri ni le impunem. În cadrul târgului „interminabil” am regăsit cele mai noi tehnologii din industria construcțiilor, de la materiale până la utilaje și camioane. Accentul a fost pus pe sustenabilitate și inovație, aspecte esențiale în lumea de astăzi. Vă invit să citiți mai multe în articolul din ediția aceasta.

De asemenea, am vizitat și un complex de case, autonom și sustenabil, la câteva zeci de kilometri lângă Dubai, practic în mijlocul deșertului, denumit Sustainable City, în care tehnologiile vechi de mii de ani au fost adaptate și îmbinate cu cele de azi pentru a funcționa în actualul stil de viață. Un peisaj incredibil, similar cu cel de pe Marte, doar cu foarte multe case.

Lumea și tehnologiile se mișcă astăzi precum un ocean învolburat, cu multe valuri, iar doar cei curajoși pleacă în larg pentru a descoperi misterele ce se ascund după cel mai mare val.

 

Cu bine,

Editor Șef

Ciprian Rotaru