Crezi că filmele de groază sunt pură ficţiune? Celebrul film “Exorcistul” s-a inspirat dintr-un caz real, iar ultimul martor prezent la exorcizare povesteşte experienţa trăită. În plus, un schelet bizar cu craniul de dimensiunea corpului, un băiat răpit de extratereştri, un Chupacabra Mexican, piramidele din Bosnia, OZN-uri şi arme nucleare, zombie şi multe alte fenomene surprinzătoare vor fi analizate pentru a descoperi dacă sunt invenţii sau realitate!

Emisiunea Cazuri neelucidate revine cu un nou sezon și noi cazuri incredibile, supranaturale, care par să sfideze orice explicații științifice. Al doilea sezon al seriei începe în premieră pe Discovery Channel vineri, 12 septembrie, de la ora 22.00.

Această serie în douăsprezece părți dezvăluie activități paranormale care i-au uluit pe oamenii de știință, au inspirat legende și au alimentat imaginația omenirii timp de mai multe secole. De asemenea, programul explorează noțiuni ale lumii contemporane, cum ar fi memoria celulară, încercând să stabilească dacă organele interne pot stoca amintiri care să le provoace experiențe stranii pacienților cărora le sunt transplantate organele respective.

Bazându-se pe dovezi existente, Cazuri neelucidate examinează o gamă largă de întâmplări bizare, de la cele pur și simplu neobișnuite până la cele absolut înfricoșătoare. Au fost găsite dovezi clare, care arată că zombie din Haiti ar exista cu adevărat? Osemintele gigantice ale unui bărbat și ale unei femei, dezgropate în apropiere de Georgia, ar putea demonstra că pe Pământ au trăit cândva uriași? E posibil ca dovezi recent descoperite să arunce o nouă lumină asupra cazului nerezolvat în care trei scoțieni au dispărut fără urmă, acum 100 de ani, de la farul de pe Insulele Flannan?

Episodul 1: Exorcism adevărat

Filmul Exorcistul s-a inspirat dintr-un caz real, în care un băiat a fost cu adevărat exorcizat. Acum, în premieră absolută, ultimul martor încă rămas în viață al acelui ritual de exorcizare vorbește despre experiența trăită în spitalul catolic unde au avut loc acele evenimente îngrozitoare. Fratele Greg era pe atunci un tânăr preot, iar misiunea lui era să-l împiedice pe băiat să se ridice de pe pat și să leviteze. O experiență cumplită, terifiantă, după cum spune el însuși.

Moartea elanilor

În vara lui 2013, peste 100 de elani au fost găsiți morți la o fermă din New Mexico.

Examinarea inițială a arătat că toți muriseră într-un interval de 24 de ore, însă cauza morții lor a rămas un mister, pentru că nu s-au găsit nici răni provocate de gloanțe, nici alte explicații imediate. Specialistul veterinar trimis de Departamentul pentru Pescuit și Vânătoare ca să investigheze acest caz a declarat că nu mai văzuse niciodată așa ceva: zeci de cadavre de mamifere de talie mare zăceau împrăștiate peste tot, în condițiile în care cauza deceselor era inexplicabilă. Povestea este doar unul dintre cele câteva cazuri de deces în masă al unor turme de animale native din America de Nord. Care să fie cauza?