CARUCIOARE PENTRU PROCESELE AUTOMATIZATE DE SUDARE

Pentru a obține suduri lungi de calitate constantă, multe companii ce prelucrează metale folosesc cărucioare pentru sudare. Aceste cărucioare asigură rezultate consecvente bune și repetabile și sunt, prin urmare, un factor important în creșterea competitivității. Utilizatorii echipamentelor Fronius pot alege între cărucioare cu șine sau cu transmisie cu patru roţi, astfel încât să fie dotaţi în mod ideal pentru aproape toate aplicaţiile longitudinale și orbitale de sudare.

Cărucioarele pentru sudare păstrează o viteză constantă de sudare şi ghidează pistoletul cu mare precizie, asigurând astfel o calitate ridicată a sudurii de-a lungul întregului traseu. De asemenea, utilizatorii pot salva diverşi parametri de sudare și pot accesa caracteristici pre-programate, pentru rezultate reproductibile. Cărucioarele sunt adecvate atât pentru pistolete manuale, cât și pentru pistolete mecanizate. Cu FlexTrack 45 Pro și gama ArcRover, Fronius oferă două cărucioare care impresionează într-un domeniu larg de aplicații datorită design-ului.

Şine flexibile pentru orice suprafaţă

FlexTrack 45 Pro este un cărucior compact care asigură suduri de înaltă calitate pe o gamă de tipuri diferite de șine. Nu numai că poate fi utilizat pentru suduri verticale și orizontale, dar, în combinație cu șinele flexibile, este de asemenea adecvat pentru componente plate și curbate, de ex. pentru sudarea pe interior a țevilor. În special pentru aplicațiile de sudare orbitală, căruciorul FlexTrack poate fi combinat și cu segmenți inelari pre-asamblați, care acoperă diametre definite de la 200 până la 6060 milimetri. Piesa de sudat și şinele sunt conectate prin intermediul unor bacuri magnetice sau cu vid, sau bacuri cu picioare reglabile.

FlexTrack 45 Pro funcționează cu ajutorul telecomenzii FRC-45 Pro. În plus, față de modul de sudare și pendulare, utilizatorii pot încărca, edita și salva parametrii, cum ar fi viteza și direcția de deplasare sau viteza de pendulare cu ajutorul unui display numeric tactil. De asemenea, este posibilă efectuarea de lucrări de întreținere de la distanță și de analiză a sistemului prin intermediul internetului, împreună cu sursa de curent TPS/i. Butoanele tip „rotire-şi-click” înseamnă că intrările neadecvate sunt aproape complet eliminate. În combinație cu TPS/i, utilizatorul are un sistem care garantează o desprindere mai constantă a picăturilor cu o cantitate redusă de stropi de sudură în arcul electric scurt datorită modulului avansat LSC (Low Spatter Control) integrat.

Robust și durabil în condiţii grele de lucru

Fronius a dezvoltat ArcRover special pentru sudarea longitudinală a materialelor magnetice. Căruciorul pentru sudare impresionează atât în aplicațiile orizontale, cât și în cele verticale, datorită transmisiei sale cu patru roți și a magneților integrați în bază, care sunt mai puternici decât cei utilizați în modelele anterioare. Datorită bateriei litiu-ion cu încărcare rapidă, ArcRover permite utilizarea flexibilă a sistemului pe perioade lungi de timp. Șinele de ghidare laterale ranforsate, cu role de detectare, ghidează cu exactitate căruciorul magnetic de-a lungul traseului de sudare. În plus, ArcRover diferă de FlexTrack datorită sistemului de control, inclusiv afișajul, care este integrat în cărucior. Distanța redusă dintre axe înseamnă că poate fi utilizată pe piese mai mici, mărind astfel gama de aplicații posibile.

Utilizatorii pot folosi, de asemenea, procedeele de sudare MAG în diferite poziții utilizând ArcRover; iar datorită carcasei robuste acest lucru se poate face chiar și în condiții dificile pe șantierele de construcții.

Căruciorul de sudare este extrem de flexibil, deoarece poate fi folosit atât pentru sudarea MIG/MAG, cât și pentru procedeul special de sudare CMT (Cold Metal Transfer).

Căruciorul pentru sudare FlexTrack 45 Pro pe şine este adecvat pentru aplicaţii în construcţia de recepiente, centrale electrice, construcţia de poduri, construcţii navale şi construcţia de vehicule.

ArcRover realizează suduri precise datorită şinelor laterale de ghidare.

Magneţii permanenţi integraţi asigură menţinerea în poziţie a căruciorului pe piesele verticale, concave sau convexe.

www.cmmetal.ro