„Atenţie! Vin sărbătorile!” ar fi un nume mult mai potrivit pentru următorul sezon care se apropie cu o viteză ameţitoare. Am tot căutat spiritul sărbătorilor, dar se pare că acesta se lasă din ce în ce mai greu de găsit, de la an la an. Şi aici mă refer la cel adevărat, autohton, nu la cel împrumutat. Din fericire, sentimentele, în perioada aceasta a anului, nu sunt puţine, ci au diverse naturi şi se transmit într-un ritm continuu, cu sau fără voie. Situaţia generală este similară cu acţiunile din filmele hollywoodiene, de data aceasta fiind o comedie de acţiune, bineînţeles – Singur Acasă, într-o combinaţie perfectă cu Greu de Ucis, toate variantele într-un singur loc. Astfel, nu lipsesc acţiunile dramatice, de obicei din trafic, sentimentele, urmăririle, viteza, goana după cadouri dar şi un profund sentiment că ceva esenţial a fost uitat undeva…oare ce… şi unde?! În concluzie, numai senzaţii tari, cu o foarte bună parte a acţiunii petrecându-se în trafic. De vis!

Ne-am deplasat luna trecută până în Brest, Franţa, la celălalt capăt al Europei, pentru a relata direct din fabrica renumitului producător de generatoare SDMO. A fost o călătorie lungă, dar şi frumoasă, în acelaşi timp trecând prin diverse puncte interesante precum: Turnul Eiffel, zgârie-norii de peste 60 de etaje din Frankfurt, tunelurile din Alpi, multitudinea de autostrăzi şi multe altele, dar şi prin locuri vechi precum sate de câteva sute de ani sau cel mai mare far din Europa. A fost de-a dreptul impresionant. În satele vechi, încă se mai puteau simţi vibraţiile celor care au construit acele clădiri, dar şi o parte din sentimentele pe care aceştia au vrut să le transmită prin intermediul creaţiei. Era ca şi cum am fi călătorit în timp, în locuri în care timpul părea să stea. Minunat!

Drumul înapoi bineînţeles că nu se putea lăsa mai prejos, ajungând în România, am intrat într-un alt spaţiu atipic şi atemporal. Având în vedere secolul vitezei în care trăim şi aici lucrurile merg încet, creând tot o senzaţie de călătorie în timp, doar că diferă puţin, aici mă refer la mentalitate şi la gândurile şi vorbele grele care, de obicei, ne sunt adresate în trafic. Senzaţiile sunt similare, cu o tranziţie nu atât de rapidă la realitatea prezentului.

Cu ocazia sărbătorilor, echipa Easy Engineering vă transmite urări de sănătate, multe împliniri şi bucurii! Mulţumim partenerilor pentru încrederea acordată şi le urăm tuturor prosperitate şi clipe fericite!”.

 

Cu bine,

Ciprian Rotaru

About The Author